КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

РОБОТА НАУКОВИХ ГУРТКІВ КАФЕДРИ ХІМІЧНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ТА РЕСУРСОЗБЕРЕЖЕННЯ

Упродовж квітня надзвичайно плідно та активно працювали наукові гуртки кафедри хімічних технологій та ресурсозбереження. На кафедрі функціонують п’ять наукових гуртків, то ж кожен здобувач вищої освіти може вибрати найцікавіший для себе науковий напрям.

06.04.2023року відбулося засідання наукового гуртка «Полімерні технології» (наук. керівник проф. Б.Савченко). Тема цього засідання: «Великогабаритне адитивне виробництво прототипів». Завданням роботи гуртка було моделювання та адитивне виробництво виробів мультифункціонального призначення. Цього разу студенти-гуртківці власноруч змоделювали та виготовили реквізит до фільмів «Зоряні війни» та «Чужий», таким чином долучившись до світової кіноіндустрії.

 

06.04.2023року відбулося засідання наукового гуртка «Колорування полімерних та волокнистих матеріалів» (наук. керівник доц. І. Ляшок) з теми: «Вивчення природних барвників». Метою роботи було колорування волокнистих матеріалів барвниками на основі екстрактів рослин. Студенти пересвідчились у можливості отримання широкої палітри кольорів під час застосування як чистих екстрактів барвників рослинного походження, так і з використанням протрав солями металів.

 

11.04.2023 року відбулося засідання наукового гуртка «Хімічні технології виробництва лікарських засобів і медичних виробів» (наук. керівник проф. О.Іщенко). Запропонована керівником тема засідання: «Технологія виготовлення нетканих матеріалів медичного призначення» сприяла поглибленню наукових знань щодо полімерних матеріалів медичного призначення, що широко застосовуються для виготовлення лікувальної білизни, санітарно-гігієнічних предметів, медичного одягу, хірургічних матеріалів, перев'язувальних засобів.

  

13.04.2023року відбулося засідання наукового гуртка «Чисте довкілля – майбутнє країни» (наук. керівник проф. В.Плаван). Тема засідання: «Сучасні методи аналізу якості питної та стічних вод» надзвичайно актуальна. Контроль і регулювання якості питної води  та очистка стічних вод є дуже важливим напрямом охорони навколишнього середовища від викидів промислових підприємств.

 

13.04.2023 року відбулося засідання наукового гуртка «Електрохімія та екологія»  (наук. керівник ст. викл. О. Бутенко). «Багатошарові захисні екрани, які поєднують поглинаючі та відбиваючі властивості» – тема заняття гуртківців старших курсів. Під час роботи студенти розробляли нові композиційні матеріали, що захищають від електромагнітного випромінювання. Другокурсники в цей час досліджували проби ґрунту, зокрема визначали вміст основних іонів-домішок та виявляли наявність нітратів в овочах, вирощених на відкритих та закритих ґрунтах, досліджуючи таким чином  антропогенний вплив.

 

21.05.2023