КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ПІДГОТОВКА КОЛЕКЦІЙ МОЛОДИХ ДИЗАЙНЕРІВ ДЛЯ УЧАСТІ В КОНКУРСІ У ПАРИЖІ

Асоціація українських дизайнерів у Парижі (Association des Créateurs Ukrainiens à Paris) у співпраці з  Київським національним університетом технологій та дизайну втілює у життя благодійний проєкт під назвою «Ода Європейській України». Конкурс передбачає кілька етапів: перший – це  ескізний відбір, другий – виготовлення готових моделей колекцій, третій – участь у показі під час тижня моди в Парижі (Франція).

Майбутні фахівці в галузі дизайну, проєктування, моделювання, технологій виготовлення одягу та виробів фешн-індустрії, які навчаються в КНУТД, здобувачі освіти бакалаврського і магістерського рівнів кафедр мистецтва та дизайну костюма (Факультет дизайну), моделювання та художнього оздоблення одягу,  моди та одягу, технології моди, професійної освіти в сфері технологій та дизайну  (Факультет мистецтв і моди) відгукнулися на запрошення організаторів і активно почали розробляти ескізи – на перший тур було подано близько 100 ескізних пропозицій колекцій одягу.

Під час підготовки до конкурсу в квітні 2023 року до КНУТД завітала знімальна група студії PX-VIDEO, щоб відзняти творчий процес  підготовки до конкурсу, як студенти КНУТД шукають джерело натхнення, вивчають історію моди, сучасні тенденції моди, створюють ескізи, підбирають матеріали, макетують вироби з тканин на манекенах, оздоблюють, вишивають, виготовляють моделі одягу тощо.

Творчий процес підготовки колекцій до конкурсу

 

Пошук форми одягу на манекені

 

Створення ескізів моделей

 

Пошиття виробів у майстерні

 

За результатами першого етапу було відібрано роботи студентів: Ангеліни Корякіної (гр. МгД2-22, кафедра МДК), Лідії Человської (гр. БДо1-20, кафедра МДК), Лілії Кари (гр. БДо2-20, кафедра МДК), Євгенії Онушко (гр. МгШМК-22, кафедра МХОО), Любові Стрижак (гр. БШМКск-20, кафедра МХОО), Оксани Фоміної (гр. МгІМд-22, кафедра Технології моди), Ілони Мандираджи (випускниці кафедри МДК), Анастасії Галушко (випускниці кафедри МДК),  Світлани Курочки (гр. БДо1-19, кафедра МДК), Діани Скічко (гр. БДо1-19, кафедра МДК).

Сторінка організаторів конкурсу – Асоціації українських дизайнерів у Парижі в Інстаграм  @acuparis

Конкурсна робота Лілії Кари

 

Конкурсна робота Лідії Человської

 

Конкурсна робота Любові Стрижак

 

На переможців першого етапу конкурсу в рамках благодійного проєкту «Ода Європейській України» чекає участь у показі під час тижня моди в Парижі. Організатори допомогають переможцям у виготовленні моделей (закупівлі тканин і фурнітури,  пошитті та оздобленні моделей колекції). Фінал конкурсу в Парижі планується у вересні 2023 року.

Відео підготовки до конкурсу посилання. Дякуємо студії PX-VIDEO за створення відеоролика.

 

Дякуємо організаторам конкурсу – Асоціації українських дизайнерів у Парижі за підтримку талановитої української молоді!

Бажаємо успіхів нашим креативним студентам і здійснення мрії професійного старту на світовому подіумі моди!

22.05.2023