КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ВІДВІДУВАННЯ МІЖНАРОДНОЇ ВИСТАВКИ «KYIVBUILD UKRAINE 2023» В РАМКАХ РОБОТИ НАУКОВОГО ГУРТКА «ВИКОРИСТАННЯ СУЧАСНИХ ТЕХНОЛОГІЙ В ІНТЕР’ЄРІ»

17 травня 2023 року учасники наукового гуртка «Використання сучасних технологій в інтер’єрі» (керівник доцент кафедри дизайну інтер’єру і меблів Тетяна Булгакова) відвідали міжнародну виставку «KyivBuild Ukraine 2023». Це найбільша щорічна будівельна та інтер'єрна виставка в Україні. В цьому році в ній взяли участь 161 компанія, що є виробниками та постачальниками будівельних матеріалів, спеціальної техніки та виробів інтер'єрного призначення.

Учасники гуртка відвідали стенди багатьох компаній, серед них: «Ergolife», що займається виробництвом акустичних ПЕТ панелей та дизайном інтер’єрів із шумопоглинанням; «Ft professional», яка є брендом нового покоління і поєднує в собі європейські технології та матеріали, що є базою для виробництва в Україні лакофарбової продукції високої якості; «КОУТЕКС-УКРАЇНА», українського виробника полімерних матеріалів та наливних підлог; «Добра Підлога», що пропонує широкий асортимент покриттів для підлоги (ламінат, вініл, паркет, паркетна дошка); «UASTAL», яка здатна реалізувати різноманітні художні задуми із металу, включаючи лазерну прорізку, художню ковку, виготовлення індивідуальних металевих виробів, тощо; «Тайгер», виробника ексклюзивних предметів декору зі скла для інтер'єру та екстер'єру, зокрема, фасадне скління, будь-які види огорож, декоративні панно з нанотехнологічним друком, плитка, мозаїка, вітражі, декоративний триплекс та інше.

В результаті відвідування виставки був зібраний багатий матеріал для подальшого дослідження сучасних трендів, енергозберігаючих технологій, інноваційних оздоблювальних, акустичних, декоративних матеріалів і технологічних прийомів їх використання в дизайні середовища. Учасники гуртка познайомилися з українськими виробниками, представниками відомих компаній і брендів в галузі будівництва і дизайну інтер’єру. Було досягнуто попередніх домовленостей про можливість проведення семінарів, відкритих лекцій на базі цих виробництв, що є особливо актуальним для дослідження використання сучасних технологій в інтер’єрі здобувачами вищої освіти в галузі дизайну середовища.

22.05.2023