КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ОНЛАЙН-ЛЕКЦІЯ «ПРИНЦИПИ ФОРМУВАННЯ ПОРТФОЛІО ДИЗАЙНЕРА ОДЯГУ» КАТЕРИНИ КРІЧЛОУ (ВЕЛИКА БРИТАНІЯ)

17 травня 2023 року на запрошення здобувачів освіти та викладачів кафедри мистецтва та дизайну костюма (Факультет дизайну) та кафедри моделювання та художнього оздоблення одягу (Факультет мистецтв і моди) Катерина Крічлоу (Kateryna Chrichlow), лектор факультету мистецтв, моди і медіа Бірмінгемського міського університету (Велика Британія) провела онлайн-лекцію на тему «Principles of developing a fashion designer's portfolio (on the example of training specialists in higher education in United Kingdom)».

Лекцію було проведено в рамках вивчення освітніх компонентів «Комплексне дизайн-проєктування» (освітня програма «Дизайн одягу»), «Комп’ютерний дизайн виробів» (освітня програма «Моделювання, конструювання та художнє оздоблення виробів легкої промисловості»).

 

Здобувачі освіти та викладачі КНУТД на лекції Катерини Крічлоу

 

До лекції долучилися викладачі КНУТД, а також здобувачі освіти бакалаврського, магістерського рівнів та аспіранти Факультету дизайну (освітні програми «Дизайн одягу», «Дизайн (за видами)», «Дизайн»), Факультету мистецтв і моди (освітні програми «Моделювання, конструювання та художнє оздоблення виробів легкої промисловості», «Конструювання та технології швейних виробів», «Індустрія моди», «Комп’ютерний дизайн в індустрії моди») та інші.

Катерина Крічлоу на прикладі робіт студентів Бірмінгемського міського університету розповіла про структуру портфоліо та його місце у навчальному процесі підготовки майбутніх фешн-дизайнерів.

 

Фрагмент онлайн-лекції Катерини Крічлоу

 

Фрагменти портфоліо, що ілюструють творчу розробку фактури, текстури та малюнку матеріалів

 

Сторінка портфоліо, присвячена експериментам з пошуку нової форми

 

Пані Катерина продемонструвала на конкретних прикладах, як студенти Бірмінгемського міського університету формують портфоліо на різних етапах роботи над колекцією: контекстні дослідження, вибір кольорової гами, трансформація першоджерела, підбір та створення текстилю, розробка прототипів, проведення експериментів з формою на манекені тощо.

 

Обов’язковим елементом портфоліо є посилання на використані джерела

Фрагмент розробки портфоліо аксесуарів

 

Під час онлайн-лекції учасники дізналися про важливість для фешн-дизайнера проведення маркетингових досліджень та аналізу сучасних тенденцій моди, здобуття навичок не лише розробки проєкту виробів фешн-індустрії, а й демонстрації та реалізації дизайнерського продукту. Наприкінці лекції студенти мали можливість поставити запитання і отримати ґрунтовні відповіді.

 

Здобувачі освіти ОП «Моделювання, конструювання та художнє оздоблення виробів легкої промисловості» задають запитання

 

Щиро дякуємо Катерині Крічлоу за змістовну, цікаву інформацію, обмін досвідом, упровадження передових технологій у підготовці фахівців з дизайну одягу та виробів фешн-індустрії!

 

26.05.2023