КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

СКЕТЧИНГ-СЕСІЯ В НАЦІОНАЛЬНОМУ НАУКОВО-ПРИРОДНИЧОМУ МУЗЕЇ НАН УКРАЇНИ

Студенти спеціальності 023 «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація»,  освітньої програми «Цифрове мистецтво» за ініціативою Інги Єрмак, доцента кафедри цифрового мистецтва  відвідали знаний Національний науково-природничий музей НАН України.   

Колекція музею охоплює понад 30 тисяч експонатів, що ознайомлюють із виникненням, будовою та еволюцією землі, її рослинного і тваринного світів,  періодами їх розвитку, історією матеріальної культури племен і народів, що заселяли територію України. Центральне місце в музеї посідає комплекс діорам-ландшафтні експозиції та біогрупи, кількість яких сягає 24.

Об’єктом натури для студентських начерків слугували моделі тисячолітнього віку, а саме: скелети прародичів сучасної людини – неандертальців та Homo sapiens. Анатомічні особливості скелетів прадавніх істот цікаві своєю екзотичною формою, вивчення якої допомагає вивчати будову й пластичні особливості тварин та людей різних етапів еволюції. Для створення фантазійних образів, грамотного моделювання персонажів, для вираження їх правильної механіки, логіки руху потрібно вивчати анатомію, створюючи скетчі з натурних об’єктів діорам музею.

 

 

 

Скетчинг розвиває одне з найважливіших вмінь майбутнього художника – швидко візуалізувати об’єкти натури й творчі ідеї. Це найкращий спосіб для фіксації швидкоплинного враження від побаченого до того, як усе зміниться. Скетчинг – це імпровізація, що перетворює предмети і об’єкти, емоції і враження у візуальний спогад.

26.05.2023