КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЗУСТРІЧ ВИПУСКНИКІВ КНУТД

27 травня 2023 року до рідної Aльма-матер завітали випускники КНУТД на «Зустріч випускників усіх поколінь».  Традиційно щороку, в останню суботу травня, у всіх, хто отримав освіту в КНУТД є можливість відчути себе у родинному колі однодумців, згадати приємні моменти студентського життя, поділитися досвідом та успіхами.

Цьогоріч до Київського національного університету технологій та дизайну завітали випускники груп Е-81, Е-83 (50 років випуску) з технолого-економічного факультету, спеціальність – «Інженер-економіст»; ОК-61, спеціальність – «Інженер-технолог виробів зі шкіри»; Т-2-88 (30 років випуску) з технолого-економічного факультету, спеціальність – «Технологія тканин і трикотажу»; Х-92 хіміко-технологічного факультету, спеціальність – «Технологія шкіри та хутра»; ХВ-17  хіміко-технологічного факультету, спеціальність – «Хімічна технологія волокнистих матеріалів»; Ш-88 (40 років випуску), спеціальність – «Технологія швейних виробів».

Випускників зустрічали біля головного корпусу університету, захід розпочався з відвідин музеїв та лабораторій університету.

Першим відчинив свої двері Музей вишиванки, який вразив гостей яскравими кролевецькими рушниками, які приваблюють урочистою святковістю, красою і монументальністю. Інші елементи експозиції здивували енергетикою старовинних речей, які відображають цінності української матеріальної та духовної культури різних історичних епох.

Учасники екскурсії ознайомилися з виробами вчених та студентів університету,

з-поміж яких «Рушник єднання» довжиною 7,2 м з художніми орнаментами вишивок усіх регіонів та етнографічних зон України. В університеті розгортають цей рушник лише на свята, а день зустрічі випускників усіх поколінь – справді святковий.

Гості музею залишили чимало надзвичайно теплих відгуків у музейній книзі та сфотографувалися на згадку біля експонатів, які найбільш припали до серця.

Також випускникам продемонстрували розробки молодих науковців та студентів, які активно використовують сучасні 2D- та 3D-технології для проєктування деталей машин, нових моделей взуття та одягу, шкіргалантерейних та інших виробів у навчально-наукових лабораторіях: інженерії програмного забезпечення, історії швейних машин, проєктування взуття та галантерейних виробів, швейних технологій в індустрії моди Softorg та ін.

 

Яскраві враження гості отримали від ознайомлення з результатами різноманітної діяльності факультетів та інститутів університету. Перебуваючи в сучасних аудиторіях, лабораторіях вони зауважили, що в університеті створено середовище у якому ще цікавіше здобувати освіту, та виявили бажання навчатися знову. «Нас тут здружили, виховали. Нам казали, що ми повинні вміти думати, бути освіченими і творчими у своїй роботі, бути інтелігентними»  – такі відгуки лишили випускники групи Т2-88.

 

 

Біля Музею історії КНУТД учасники зібрання переглядали фото знаних випускників університету, докторів та професорів, творчі роботи студентів та виставку видань учених КНУТД, яка постійно оновлюється, розміщену біля зали ректорату.

Друга частина зустрічі відбулася в залі засідань ректорату, де було продемонстровано командні фото сучасного КНУТД та презентаційний фільм про університет, про життя й навчання студентів, про відзнаки та визнання діяльності вчених та студентів на національному та міжнародному рівнях.

Організатори заходу розповіли гостям про зміни у системі освіти та підготовці здобувачів вищої освіти, та особливості функціонування університету в умовах воєнного стану. Далі були спільні фото, перегляд випускних альбомів, спілкування у невимушеній атмосфері, зустрічі на профільних кафедрах.

Вдячні гості згадали своїх незабутніх наставників, наукових керівників, викладачів. Звичайно пораділи за тих, хто активно працює та розбудовує сучасну науку, згадали теплим словом тих, хто пішов у засвіти, але назавжди залишився у пам’яті.

 

 

Із побажаннями миру, щастя, злагоди, талановитих студентів, з надією та впевненістю у наступних зустрічах ми всі разом – випускники, студенти, викладачі – крокуємо до малих та великих Перемог!

І нехай справдяться всі наші надії та побажання випускниці пані Л. Бурмас (група Х-92, випуск 1984 року) – «Хай живе Музей вишиванки! Хай живе Університет! Хай Живе Україна!».

30.05.2023