КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЗУСТРІЧ ЗІ СТЕЙКХОЛДЕРАМИ НА КАФЕДРІ ФІЛОСОФІЇ ТА КУЛЬТУРОЛОГІЇ

2 червня 2023 року на кафедрі філософії та культурології Факультету культурних і креативних індустрій КНУТД відбулося обговорення освітньої програми «Візуальне мистецтво та менеджмент культурних проєктів» за спеціальністю 034 «Культурологія», ОС «Бакалавр». Обговорення відбувалося в онлайн форматі

У процесі обговорення гарант освітньо-професійної програми, Поліна Герчанівська, завідувач кафедри філософії та культурології, доктор культурології, професор акцентувала увагу на сучасних вимогах до якості вищої освіти під час розроблення освітніх програм.

Дарина Черняк, член гарантної групи, кандидат соціологічних наук, доцент, доцент кафедри філософії та культурології окреслила перспективи подальшого розвитку ОП «Візуальне мистецтво та менеджмент культурних проєктів».

Стейкхолдери, з-поміж яких були провідні представники академічної спільноти і здобувачі, які навчаються за цією освітньою програмою висловили свої побажання щодо удосконалення програми відповідно до сучасних запитів ринку.

Зокрема, Ірина Петрова, доктор культурології, професор, професор кафедри івент-менеджменту та індустрії дозвілля КНУКІМ запропонувала замінити освітній компонент «Виставкова та експозиційна діяльність» на більш ємний «Прикладна культурологія».

Юлія Сабадаш, завідувач кафедри культурології Маріупольського державного університету, доктор культурології, професор, внесла пропозицію змінити дисципліну «Теорія та практика зав’язків з громадськістю у сфері культури» на «Культурну дипломатію».

Анастасія Кравченко, доктор мистецтвознавства, доцент кафедри культурології та міжкультурних комунікацій НАКККіМ запропонувала розширити перелік баз практики, на яких здобувачі ОП можуть проходити виробничу практику.

Олена Павлова, доктор філософських наук, професор, професор кафедри етики, естетики та культурології Київського національного університету імені Т. Шевченка запропонувала замінити освітній компонент «Історія дизайну та архітектурного середовища» на Digital-культуру.

В обговоренні освітньої програми взяли участь викладачі кафедри філософії та культурології: Федір Проданюк, доцент, кандидат історичних наук; Руслана Множинська, доцент, кандидат філософських наук; Катерина Данник, доцент кафедри, кандидат культурології, а також здобувачі ОП  (2 курс): Влад Грицаєв, Аліна Близнюк, Альона Жук, Олександра Герасименко, Марія Кострицька, Дарина Дудка.

Здобувачі ОП висловили пропозицію внести до переліку баз практики художні музеї і арт галереї м. Києва.

Пропозиції стейкхолдерів та здобувачів освіти були враховані й обговоренні на засіданні кафедри філософії та культурології, засіданні вченої ради Факультету культурних і креативних індустрій та внесені в ОП «Візуальне мистецтво та менеджмент культурних проєктів», навчальний та робочі плани.

08.06.2023