КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЗАСІДАННЯ НАУКОВОГО ГУРТКА «ПРОГРАМУВАННЯ МІКРОКОНТРОЛЕРІВ» КАФЕДРИ КОМП’ЮТЕРНОЇ ІНЖЕНЕРІЇ ТА ЕЛЕКТРОМЕХАНІКИ

Нині на кафедрі комп’ютерної інженерії та електромеханіки Київського національного університету технологій та дизайну (КНУТД) діє науковий гурток «Програмування мікроконтролерів». Планом його роботи передбачено участь здобувачів вищої освіти у круглих столах, конференціях всеукраїнського рівня, публікацію статей та тез доповідей.

  

25 травня 2023 р. у навчальній лабораторії комп’ютерних систем та мереж відбулося чергове засідання наукового гуртка за темою «Створення системи керування електричним приводом» (керівник – к. т. н., доц. Д. Стаценко).

Під час засідання було розглянуто питання пов’язані з написанням програми для керуванням кроковим двигуном з використанням мікроконтролера Arduino UNO. Учасники гуртка, для написання коду програми, використовували спеціалізоване програмне забезпечення Arduino IDE. Цей проєкт, комп’ютерної системи керування електричним приводом, може бути використаний з навчальною метою для поглиблення навичок учасників гуртка в програмуванні мікроконтролерів і керуванні кроковими двигунами, а також ознайомлення з роботою кожного окремого елемента системи.

Протягом 2022/2023 н.р. учасники гуртка взяли участь у Всеукраїнській конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених «Інноватика в освіті, науці та бізнесі: виклики та можливості», яка відбулася в листопаді 2022 року, а також опублікували дві статті в наукових фахових виданнях України.

 

12.06.2023