КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ДІЯЛЬНІСТЬ НАУКОВОГО ГУРТКА «ДОСЛІДНИК» У 2022/2023 н.р.

У поточному навчальному році науковий гурток «Дослідник» (керівник – професор Ольга Андреєва) працював за тематикою «Ресурсоощадні та екологічно орієнтовані технології перероблення та дослідження матеріалів біогенного походження». Засідання гуртка відбувалися в навчально-наукових лабораторіях та аудиторних приміщеннях кафедри біотехнології, шкіри та хутра у формі доповідей, дискусій, експериментальних досліджень.

За звітний період за участю чотирнадцяти студентів-хіміків та біотехнологів відбулося дев’ять засідань; підготовано чотири тези на три міжнародні наукові конференції за кордоном (Канада, Швеція, Японія); опублікована одна стаття у фаховому виданні «Вісник ХНУ. Технічні науки» і ще одна стаття прийнята до друку у тому ж виданні. У форматі  ZOOM-конференції члени гуртка прослухали три відкриті лекції європейських учених: Володимира Василенка, докторанта Університету Вітовта Великого «Загальні принципи організації та функціонування відділу контролю якості біофармацевтичної продукції» (Литва); Віргіліуса Валейки, професора Каунаського технологічного університету «Proteins in cosmetics and pharmacy» (Литва); Гірта Потерса, професора Морської академії м. Антверпен «Corrosion: Ancient problem, heavy burden, modern approach» (Бельгія).

Результати проведеної ґрунтовної роботи, безумовно, сприятимуть розширенню уявлень і знань студентів, набуттю ними практичних навичок з раціонального використання сировинних і матеріальних ресурсів, дбайливого відношення до навколишнього середовища.  

14.06.2023