КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЕКСКУРС ЖИВОПИСОМ РОДИНИ БАСАНЦІВ У «МИСТЕЦЬКОМУ ПРОСТОРІ» КНУТД

13 червня у «Мистецькому просторі» – виставковій залі КНУТД відбулася зустріч викладачів кафедри цифрового мистецтва, художників Олександри Басанець та Юрія Басанця зі студентами 1 курсу Факультету дизайну на виставці «Вірність традиціям».

Олександра Петрівна провела лекцію з теми «Київська школа живопису – минуле та сучасне». У якій порушила проблему збереження традицій українського класичного живопису в мистецькому становленні творчої молоді. Студенти могли ознайомитися з самобутніми полотнами та рисунками Петра Басанця, народного художника України, професора Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури. А також пізнати особливості та секрети майстерності колористики на прикладі неймовірно яскравих натюрмортів з барвистими квітами Олександри Петрівни та пейзажів українського села Юрія Петровича, які хвилюють, зачаровують глядача умінням художника передати красу природи рідної землі у будь-яку пору року.

Лекція була змістовною і пізнавальною, сподіваємося, що здобувачам освіти було цікаво отримати нові знання і зануритися у поетичний світ образотворчого мистецтва.

15.06.2023