КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

УЧАСТЬ ЗДОБУВАЧІВ ОСВІТНЬОЇ ПРОГРАМИ «ЕЛЕКТРОМЕХАНІКА» В РОБОТІ НАУКОВОГО ГУРТКА «ПЕРСПЕКТИВИ АЛЬТЕРНАТИВНОЇ ЕНЕРГЕТИКИ»

У поточному навчальному році на кафедрі комп’ютерної інженерії та електромеханіки працював науковий гурток «Перспективи альтернативної енергетики» (наукові керівники – проф. Олександр Шавьолкін та проф. Ірина Шведчикова). Мета роботи гуртка – поглиблення теоретичних та практичних знань щодо перспективних інноваційних технологій в енергетиці, формування у студентів та аспірантів зацікавлення у розв’язанні проблем альтернативної енергетики. У засіданнях наукового гуртка брали активну участь здобувачі освітньої програми «Електромеханіка» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти М. Воздраганов (гр. БЕМ-20), М. Дзюбенко (гр. БЕМ-21) та О. Харченко (гр. БЕМ-21).

Засідання гуртка відбувалися у кафедральних навчально-наукових лабораторіях програмно-технічних засобів керування енергоспоживанням та електротехнічних перетворювачів та електромеханічних систем. Під час засідань студенти працювали над створенням власних Pop-Up-лабораторій – діючих моделей різних пристроїв (паливного елемента, електромобіля тощо) за допомогою наборів від відомої фірми Fischertechnik, наданих кафедрі партнерським університетом з Німеччини – Кооперативним державним університетом Баден-Вюртемберг, Штутгарт. За результатами роботи учасниками гуртка, які навчаються за освітньою програмою «Електромеханіка», було підготовлено три доповіді на міжнародні конференції з публікацією тез.

Дослідницькі навички, отримані під час засідань наукового гуртка, допоможуть здобувачам не лише розширити свої знання, а й розвинути навички самостійної роботи, критичного мислення, комунікації в співпраці, що дуже важливо для їх подальшого особистого та професійного розвитку.

19.06.2023