КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ПІДСУМКИ ДІЯЛЬНОСТІ НАУКОВИХ ГУРТКІВ КАФЕДРИ ПРИВАТНОГО ТА ПУБЛІЧНОГО ПРАВА ЗА 2022/2023 н.р.

Наукові гуртки кафедри приватного та публічного «Актуальні проблеми публічного права» (керівники наукового гуртка Оніщик Ю.В., Олійник А.Ю., Коваленко І.А.), «Актуальні питання приватного права» (керівник наукового гуртка Коваль О.М.), «Discussion» (керівник наукового гуртка Фастовець Н.В.). провели підсумкові засідання за результатами діяльності у 2022/2023 н.р.

За підсумками 2022/2023 н.р. члени наукового гуртка «Актуальні проблеми публічного права» опублікували результати своїх наукових досліджень у 44 тезах доповідей науково-практичних конференцій та круглих столах міжнародного та всеукраїнського рівнів. Упродовж року гуртківці виступили з доповідями на Всеукраїнській науково-практичній студентській конференції «Актуальні питання фінансового права» (31 березня 2023 року, Державний податковий університет, м. Ірпінь), долучились до відкритої лекції юриста американської юридичної фірми Leech Tishman, прийняли участь у заході програми USAID «Справедливість для всіх» щодо запуску Серії навчальних модулів з протидії корупції в Україні, Всеукраїнському молодіжному конкурсі «Юридична освіта майбутнього» та проєкті «Школа юридичного дизайну» (в рамках Договору про співпрацю між Київським національним університетом технології та дизайну і Громадською організацією «Лабораторія юридичного дизайну»).

За підсумками 2022/2023 н.р. члени наукового гуртка «Актуальні питання приватного права» опублікували результати своїх наукових досліджень у 35 тезах доповідей науково-практичних конференцій та круглих столах міжнародного та всеукраїнського рівнів, долучились до відкритої лекції юриста американської юридичної фірми Leech Tishman та прийняли участь у заході програми USAID «Справедливість для всіх» щодо запуску Серії навчальних модулів з протидії корупції в Україні.

Науковий гурток «Актуальні питання приватного права» зосередився на вивченні і дослідженні актуальних тем у сфері приватного права, зокрема, теми використання нейромереж і їх правового регулювання. Основну увагу було приділено правовому забезпеченню використання технологій нейромереж. У результаті, учасниками тезисно розроблено ряд рекомендацій щодо законодавчого забезпечення використання та регулювання нейромереж. Ці рекомендації включають норми щодо прозорості та принципу відкритості в нейромережах, захисту особистих даних, відповідальності за рішення, прийняті на основі нейромереж, та етичних питань.

В наступному навчальному році гурток планує продовжити дослідження в цьому напрямку, зосередившись на необхідних законодавчих змінах для урегулювання нових правовідносин технології нейромереж в Україні та їх безпечному та ефективному використанню в суспільстві.

 

За підсумками 2022/2023 н.р. члени наукового гуртка «Discussion» опублікували результати своїх наукових досліджень у 1 статті та 12 тезах доповідей науково-практичних конференцій та круглих столах всеукраїнського рівня. Упродовж року гуртківці прийняли участь у заході програми USAID «Справедливість для всіх» щодо запуску Серії навчальних модулів з протидії корупції в Україні та проєкті «Школа юридичного дизайну» (в рамках Договору про співпрацю між Київським національним університетом технології та дизайну і Громадською організацією «Лабораторія юридичного дизайну»).

За результатами наукової роботи члени наукових гуртків отримали грамоти та подяки від директорки Інституту права та сучасних технологій КНУТД Тетяни ВЛАСЮК.

 

30.06.2023