КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

КАФЕДРА СЦЕНІЧНОГО МИСТЕЦТВА І КУЛЬТУРИ ЗАВЕРШИЛА НАВЧАЛЬНИЙ РІК ПРЕМ’ЄРОЮ ВИСТАВИ «РОМЕО І ДЖУЛЬЄТТА»

Спалахом наднової зірки на театральному небосхилі Києва завершує навчальний рік творча майстерня народного артиста України Льва Сомова, професора кафедри сценічного мистецтва і культури Київського національного університету технологій та дизайну.

Ромео – Костянтин Дрига та Джульєтта – Надія Коренчук

 

Під час повномасштабної агресії росії проти України, коли наша країна, український народ і весь демократичний світ протистоїть темряві – ми створили історію про любов, яка несе світло та навіть долає смерть! Драматична вистава 3-го акторського курсу (група БАМП-20) «Ромео і Джульєтта» за трагедією Вільяма Шекспіра стала нашою відповіддю злу.

Сцени з вистави «Ромео і Джульєтта»

 

Прем'єра цієї  романтичної драми на два aкти відбулася на головній  сцені  КНУТД.

Сцена балу (Надія Коренчук – Джульєтта та Костянтин Дрига – Ромео)

 

І справді – таку глобальну виставу на великій сцені, з десятками непересічних акторських робіт, масових бойових та пластичних сцен, у таких масштабних декораціях – важко було б уявити на меншому просторі!

Сцена першої сутички на площі Верони
(Бенволіо – Андрій Сергеєв та Тибальт – Микита Марченко)

 

Усе в цій виставі дихає коханням, нестримною жагою до життя. Авторці вистави – режисеру Валерії Демченко, викладача з акторської майстерності кафедри СМК, яка відома вже й поза межами України завдяки проєкту «Азовсталь. Голоси») та команді творців вдалося відкрити в класичному тексті Шекспіра нове звучання, новітні сенси, що зрозумілі будь-якому глядачеві та найбільше нам – українцям, що перебувають на межі боротьби добра зі злом.

Ось лише декілька глядацьких відгуків високопрофесійних фахівців, що бачили народження вистави «Ромео і Джульєтта» в майстерні народного артиста України Льва Сомова:

Сцена вбивства (Ромео – Костянтин Дрига, Меркуціо – Станіслав Єжов)

 

«… створили виставу "Ромео і Джульєтта", … у розпал жорстокої російсько-української війни, і отримали в результаті переконливу перемогу! Нестримна енергія режисера Валерії Демченко (викладача з акторської майстерності кафедри СМК ), у кінематографічних боях Назара Майбороди (викладач зі сценічного руху кафедри СМК), у чудових танцях Катерини Павлової (запрошений хореограф з Німеччини),… а ще сам метр Лев Сомов, показав майстер-клас своїм вихованцям, зігравши у виставі Лоренцо. 

Лоренцо – народний артист України Лев Сомов та Ромео – Костянтин Дрига

 

Чаруючу й водночас трагічну, одну з найвідоміших у світі п’єс присвячену її Величності Любові, яскраве втілення кохання юних душ, натхненно і переконливо показали Джульєтта – Надія Коренчук (студентка гр. БАМП-20) та Ромео – Костянтин Дрига (студент гр. БАМП-20).

Ромео - Костянтин Дрига та Джульєтта - Надія Коренчук

 

Адже вся обсада, як для студентської вистави, дуже вдала, просто в «десяточку!», – зазначив Василь Неволов, кандидат мистецтвознавства, очільник товариства «Знання», професор. 

Меркуціо - Станіслав Єжов

 

«Я давно не переживала такого захоплення в театрі… Неможливо повірити, що це студенти третього курсу! Настільки неочікуване читання і глибина класичних образів. Вражає Меркуціо Станіслав Єжов (студент гр. БАМП-20). 

Меркуціо – Станіслав Єжов та Тибальт – Микита Марченко

 

Саундтрек з пісень гурту “Nirvana” – тонко передає дух спротиву смерті. Після закінчення мені дуже хотілося, знайти неіснуючу кнопку "play", щоб ще раз зануритися в атмосферу цієї розкішної роботи. Лев Сомов, Валерія Демченко, ви неперевершені! Підняти під час війни такий матеріал і випустити таку потужну виставу – це мистецький подвиг! Таких вистав зараз так не вистачає цьому божевільному світові!», –  наголосила Ольга Собко, актриса театру і кіно, лауреат міжнародних конкурсів та фестивалів. 

Бенволіо – Андрій Сергеєв та Смерть – Юлія Горобец

 

«Талант, любов і світ Людей з великої літери! І низький уклін за жертовність підростаючому поколінню, якому саме зараз так необхідна підтримка і віра у майбутнє! Завдяки вам Лев Сомов і Валерія Демченко вона в них є! Ви надаєте крила! Дякую вам за цей феєрверк емоцій і дійство рівня Голівуду!», – підсумувала Ірина Рождєственська, актриса театру і кіно, лауреат міжнародних конкурсів та фестивалів. 

Люди Капулетті (Тибальт – Микита Марченко)

 

Тож увесь склад творців вистави «Ромео і Джульєтта», на чолі з режисером Валерією Демченко та художнім керівником Майстерні запрошують Вас відчути любов, що здатна протистояти смерті.

Сцена смерті Тибальта
(Тибальт – Микита Марченко, Пані Капулетті – Анастасія Тарканій)

 

Сцена смерті Ромео та Джульєтти.
(Джульєтта - Надія Коренчук, Ромео - Костянтин Дрига, Смерть - Юлія Горобець)

 

«Ромео і Джульєтта» - вистава, що “smells like teen spirit” та має слоган “Make love, not war!” в своєму серці, за трагедією В. Шекспіра, у Київському національному університеті технологій та дизайну. 

Сцена вінчання. (Надія Коренчук - Джульєтта та Костянтин Дрига - Ромео)

 

04.07.2023