КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ПРОЄКТ «ВЕЛИЧ І ГЕРОЇЗМ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ УКРАЇНИ»

03.07.2023 за ініціативи Національного галузевого партнерства у легкій промисловості України «Fashion Globus Ukraine» та підтримки МОН України на базі Київського національного університету технологій та дизайну відбувся круглий стіл «Освіта в галузі легкої промисловості України», присвячений питанням розвитку професійної освіти у галузі, викликам сьогодення й освітнім досягнення та забезпеченню навчальних закладів освітньою літературою. На заході виступили заступник міністра освіти і науки України Д. Завгородний, генеральний директор директорату професійной освіти МОН України І. Шумік, ректор КНУТД І. Грищенко, голова партнерства в легкій промисловості Г. Виноградська та представники закладів освіти.

Цей захід став фіналом єднального профорієнтаційного фестивалю «Велич і героїзм професійної освіти України», що відбувася з 15 по 30 червня 2023 р, об’єднавши роботодавців галузі та освітян із 120 професійних закладів всієї країни. Зі створеними організаторами яскравими відеороликами про 24 регіони України з інформацією щодо розвитку галузі та професійної освіти, у яких відчувається єднання ритму сердець та стукоту швейних машин, що лунають в унісон з Україною у цей складний час можна ознайомитися на сайті фестивалю: https://fashionglobusukraine.com/festival/

Легка промисловість завжди була однією з яскравих та важливих візитівок економіки України, створюючи десятки тисяч робочих місць, яка не зважаючина умови війнного стану активно розвивається, тримає свій економічний фронт під час блекаутів, ракетних атак, одягає в сучасну військову форму наших героїв та героїнь на фронті. Одним із пояснень успіхів нашої галузі є висока якість підготовки кваліфікованих робітників. Дуже символічним став спільний освітній захід, у якому брали участь заклади вищої, передвищої фахової та професійної освіти в галузі. Загальна кількість учасників сягала більше як 100 закладів.

Організатори заходу: ГС «Національне галузеве партнерство в легкій промисловості України «Fashion Globus Ukraine», Київський Національний університет технологій і дизайну та Асоціація працівників закладів професійно-технічної освіти швейного профілю та сфери послуг України.

Партнери проєкту:

– Міністерство освіти і науки України;

– Всеукраїнська Асоціація працівників професійної освіти України;

– Інститут професійної освіти НАПН України;

– Науково-методичні центри професійної освіти України з усіх регіонів;

– Креативне агентство FⱯNCY;

– Конфедерація роботодавців України;

– Видавництво «Саміт-Книга».

06.07.2023