КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ВІТАЄМО ПЕРЕМОЖЦІВ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ «REBUILD UKRAINE/ВІДБУДУЙ УКРАЇНУ»

Вітаємо переможців Всеукраїнського конкурсу – студента магістратури кафедри дизайну інтер’єру і меблів Сергія Сьомкіна та професора Вадима Абизова, які за незалежним голосуванням міжнародного журі посіли 2 місце в хакатоні «Rebuild Ukraine/Відбудуй Україну», присвяченому відбудові зруйнованого рашистами району Салтівка у м. Харкові!

Результати вже опубліковані на сайті: 2023 Winners | Rebuilduahackathon.

Повномасштабний напад країни-агресора, ракетні удари, руйнування інфраструктури й житлового фонду спричинили гостру потребу у відбудові житла для понад мільйона українських родин. Конкурс пропонує розв’язати проблему й використати інноваційні модулі Speedstac та металеві панелі Kingspan для часткової заміни або повного відновлення пошкоджених житлових будинків. Завдання конкурсу полягало у відновленні пошкодженої забудови у житловому масиві Салтівка. Учасникам було надано свободу вибору між проєктуванням абсолютно нового будинку або відтворенням наявної пошкодженої забудови шляхом створення додаткових квартир. Конкурс має на меті заохотити архітекторів і студентів до інноваційного та творчого мислення у розробці дизайнерських рішень, що можуть задовольнити нагальну потребу в постійному та ефективному житлі з використанням індустріальних модулів Speedstac та панелей Kingspan.

Основною ідеєю авторів конкурсного проєкту було створення гармонійного, сталого та привабливого дизайну середовища шляхом використання максимального різноманіття типів квартир і житлових блок-секцій на основі обмеженої кількості будівельних модулів Speedstac із забезпеченням широкої планувальної та містобудівної варіантності. Такий підхід дає можливість формувати сучасну забудову для різноманітних умов відбудови та будівництва в Україні як з урахуванням повного знесення, так і для відновлення пошкоджених житлових будинків. При цьому проєктом передбачена композиційно-просторова виразність і висока щільність та каскадність житлової забудови із застосуванням засад сталого розвитку.

Авторів особливо зацікавила актуальність тематики та можливість взяти участь у відбудові нашої країни.

18.07.2023