КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

УЧАСТЬ КОМАНДИ ІНСТИТУТУ ІНЖЕНЕРІЇ ТА ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ У МІЖНАРОДНІЙ ВІДКРИТІЙ ОЛІМПІАДІ З ПРОГРАМУВАННЯ «KPI-OPEN»

Із 12.07.2023 р. по 14.07.2023 р. у Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» відбулася традиційна XVI Міжнародна відкрита студентська олімпіада з програмування ім. С. Лебедєва та В. Глушкова — «KPI-OPEN». Олімпіада KPI-OPEN – одне з найбільших очних змагань з програмування в світі. Цього року в змаганнях взяли участь 168 команд із 35 шкіл, 8 коледжів і 125 університетів України, а також Румунії, Литви та Польщі. Команди змагалися за першість і спеціальні призи від партнерів олімпіади.

Головна мета проведення олімпіади – привернути увагу суспільства до інтелектуальних змагань з-поміж студентів, популяризувати інтелектуальний розвиток та роботу в команді, підвищити професійний рівень молодих фахівців, розвиток міжвузівських зв’язків, а також налагодження особистих контактів між студентами різних міст і країн. Водночас IT-компанії, які долучаються до проведення олімпіади, отримують чудовий шанс знайти нових співробітників з-поміж найкращих учасників.

Також традиційною є практика проведення разом з олімпіадою презентацій, семінарів і лекцій, на яких фахівці IT-компаній обмінюються практичним досвідом і знаннями, а також ознайомлюють молодих програмістів із завданнями, які постають перед індустрією на нинішньому етапі.

Цього року вперше в змаганнях взяла участь команда Інституту інженерії та інформаційних технологій КНУТД під назвою «Bites». До команди інституту ввійшли студенти-бакалаври спеціальності 123 – «Комп’ютерна інженерія» Сергій Юрковський, Андрій Андрощук та Дмитро Афанасьєв, тренер команди – доцент кафедри КІЕМ Дмитро Стаценко.

Наша команда, на жаль, не отримала призових місць. Посівши 87 місце у середині турнірної таблиці наші учасники продемонстрували досить високий рівень знань. Участь в олімпіаді – це цінний практичний досвід і можливість налагодити нові дружні та професійні контакти. Команда планує підвищити свій результат наступного року. Це хороший стимул для успішного навчання і професійного вдосконалення.

Бажаємо успіхів нашим студентам!

20.07.2023