КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ПОСВЯТА ПЕРШОКУРСНИКІВ У СТУДЕНТИ НА ФАКУЛЬТЕТІ МИСТЕЦТВ І МОДИ УНІВЕРСИТЕТУ

17 серпня 2023 року в залі засідань Вченої ради відбулась урочиста Посвята першокурсників факультету мистецтв і моди КНУТД у студенти. На заході були присутні студенти першого курсу з кураторами академічних груп, гості, знані науково-педагогічні працівники, завідувачі кафедр, представники деканату.

 

Із вітальною промовою до першокурсників у натхненному й мотивуючому відеозверненні виступив ректор Київського національного університету технологій та дизайну, професор, академік НАПН України – Іван Грищенко. Насамперед він щиро їх привітав і наголосив, що колектив університету, який має потужні наукові школи, досвідчений професорсько-викладацький склад та знаних випускників, уже другий рік поспіль розпочинає навчальний рік в умовах воєнного стану в Україні, повітряних тривог… та щиро з радістю приймає першокурсників до своєї дружньої родини. Іван Михайлович зазначив, що наш університет з історією у 94 роки, має високе професійне та освітнє визнання, підтверджує свою конкурентоспроможність позиціями в національних та міжнародних рейтингах. Окремо наголосив, що освіта – основа розвитку особистості, суспільства, держави, один із найвищих державних пріоритетів. В університеті створено всі необхідні умови для навчання в очному режимі, виховання та змістовного проведення відпочинку. Також ректор КНУТД звернув увагу на досягнення університету в різних галузях та закликав молодь бути свідомими, активними, відповідальними, справжніми фахівцями, самодостатніми особистостями, здобути глибокі, багатогранні, змістовні знання та спільно наближати Перемогу України. Ректор наголосив, що щасливе майбутнє життя у ваших руках!

 

Модератор урочистого заходу Євгенія Романюк, заступник декана факультету, щиро привітала учасників зібрання та представила гостей, президію. Після вступної промови ректора слово було надано Віктору Ліщуку, заступнику голови Наглядової ради, доктору технічних наук, надійному другу й партнеру університету.

Із найкращими побажаннями звернулася до студентів декан факультету Наталія Остапенко. Вона подякувала першокурсникам та їхнім батькам за свідомий вибір якісної освіти в Київському національному університеті технологій та дизайну і, зокрема на факультеті мистецтв і моди. Також пані Наталія наголосила, що запорукою кожного успіху є талант та працьовитість.

Під час виступу декан розповіла про специфіку освітнього процесу – безпекові заходи в університеті під час оголошення повітряної тривоги, графік навчання в очному режимі, розклад пар, модульне середовище освітнього процесу, наукову-технічну бібліотеку, науково-дослідну роботу та творчу діяльність студентів. Особливу увагу Наталія Валентинівна звернула на потужний викладацький колектив кафедр факультету, а також зазначила, що більшість викладачів факультету мають досвід практичної роботи в науковій, промисловій, мистецькій, дизайнерській сферах діяльності, який активно передають студентам, навчаючи їх застосуванню здобутих знань, умінь і навичок.

 

Про унікальність освітньо-професійних програм, обраних першокурсниками, розповіли завідувач кафедри професійної освіти в сфері технологій та дизайну – Марія Білянська; завідувач кафедри цифрового мистецтва – Антоніна Дубрівна; завідувач кафедри моди та стилю – Тетяна Струмінська; завідувач кафедри технології моди – Ольга Гараніна.

Також від завідувачів випускових кафедр факультету на адресу першокурсників лунали найщиріші побажання незабутніх студентських років, невичерпної енергії, наснаги у здобутті нових знань і мирного неба!

Юлія Кушнірук, голова студентського самоврядування факультету, наголосила в своєму виступі, що саме за студентства кожний стає по-справжньому дорослою людиною, самостійно приймає рішення. Чекати на те, що проблеми хтось розв’яже замість студентів – доволі наївна думка. Саме тому, підкреслила вона, необхідно долучатись до студентського самоврядування, метою якого є захист прав та інтересів студентів, забезпечення їх участі в управлінні університетом, а також створення можливостей для інтелектуального і творчого розвитку студентства, сприяння соціально-громадській активності здобувачів вищої освіти.

Захід відбувся у теплій, дружній атмосфері, і сподіваємося, кожен учасник запам’ятає цей день як одне із важливих свят студентського життя.

Колектив викладачів, співробітників та студентства радо вітає у своїх лавах першокурсників і бажає їм здоров’я та творчої наснаги! Міцно тримаємо освітній фронт!

Дякуємо нашим славним Збройним Силам України, нашим ППО за можливість навчати, навчатися і відзначати важливі дати!

22.08.2023