КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЦЕРЕМОНІЯ ПОСВЯТИ У ПЕРШОКУРСНИКИ НА ФАКУЛЬТЕТІ ДИЗАЙНУ

17 серпня 2023 року на Факультеті дизайну Київського національного університету технологій та дизайну відбулася церемонія посвяти у першокурсники.

Урочистий захід розпочався з вітального відеозвернення Івана Грищенка, ректора Київського національного університету технологій та дизайну, доктора економічних наук, професора, академіка Національної академії педагогічних наук України, лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки.

Іван Михайлович привітав студентів із початком першого навчального року в університеті та побажав – не лише здобути ґрунтовні знання, а й розвинути свій характер, наполегливість, стати самостійними та вдосконалити свої уміння та навички.

Іван Грищенко зазначив, що невизначеність, сумніви можуть бути випробуванням, а також і можливістю утвердити свою витривалість та рішучість, підкресливши, наскільки важливо відповідально підходити до навчання і використовувати можливості, які воно надає, для досягнення професійного успіху. – Щиро сподіваюся, що цей новий етап у студентському житті, новий досвід буде активним та плідним, – підсумував Іван Михайлович.

Слова ректора відображали глибоке розуміння важливості освітнього процесу в нелегких умовах воєнного стану. Він переконував здобувачів освіти, що освіта є надважливим інструментом для подолання труднощів та забезпечення якісного успішного майбутнього, яке вони зможуть побудувати завдяки знанням, умінням, навичкам та працьовитості.

Продовжила захід вітальним та настановчим словом Оксана Пасько, декан Факультету дизайну, кандидат педагогічних наук, доцент, член Спілки дизайнерів України. Оксана Миколаївна привітала всіх із важливим моментом у їхній освітній та професійній подорожі. Її слова були сповнені підтримки та надії, вказуючи на важливість навчання, розвитку та впливу, який студенти можуть отримати на майбутнє.

Декан поділилася зі студентами своїм досвідом та думками, наголосивши на тому, як важливо бути відкритими до навчання. Оксана Миколаївна підкреслила роль творчості, креативу та інновацій у сучасному світі, а особливо в галузі дизайну. Її настанови стали джерелом натхнення для молодих дизайнерів та закцентували на важливості їхнього внеску в сферу дизайну та технологій в Україні тепер і у роки повоєнної відбудови нашої країни.

Зворушливо привітали першокурсників завідувачі кафедр Факультету дизайну: Калина Пашкевич, завідувачка кафедри мистецтва та дизайну костюма, доктор технічних наук, професор, член Спілки дизайнерів України; Володимир Тименко, завідувач кафедри мультимедійного дизайну, доктор педагогічних наук, професор, член Спілки дизайнерів України; Євген Гула, завідувач кафедри графічного дизайну, професор, член Національної спілки художників України; Данило Косенко, завідувач кафедри дизайну інтер’єра і меблів, кандидат мистецтвознавства.

Кожен із завідувачів кафедр акцентував на важливості наполегливості, творчості, інновацій та зусиль, які студенти вкладатимуть у своє навчання. Вони наголошували на тому, що період навчання є унікальною можливістю не лише здобути нові ґрунтовні знання, а й сформувати цінності та розвинути навички, які будуть корисними в майбутньому.

Виступи знаних науковців-педагогів переконували у щирій підтримці й зацікавленні в розвитку знань і вмінь студентів, формуванні їхнього світогляду, національно-патріотичному вихованні здобувачів освіти.

Урочиста подія запам’яталася не лише надихаючими промовами, а й неймовірними виступами від студентів груп старших курсів.

Підготовлений виступ, у якому взяли участь студенти другого та третього курсів, додав події вишуканого колориту. Вони вдало дібрали різноманітні номери креативного та дружнього співробітництва. Акторські постановки, музичні виступи, танці вразили нових студентів і підкреслили майбутні можливості, які вони матимуть на факультеті.

Студентське життя на факультеті – це не лише навчання, а й багато можливостей для саморозвитку, спілкування, участі в різних колективах, організаціях та заходах.

Для ознайомленням з усіма студентськими заходами, виступила Анна Турченюк, голова студентського самоврядування Факультету дизайну. Вона закликала усіх студентів першого курсу вливатися в університетську родину, брати активну участь у насиченому житті нашого Київського національного університету технологій та дизайну, будувати дружні стосунки з однокурсниками, вчитися дружити, підтримувати, допомагати, щоб роки навчання стали світлими, яскравими, незабутніми спогадами.

На завершення заходу, студентів чекала захоплива відеоекскурсія університетською територією. Під час якої студенти мали можливість побачити простори університету. Вони змогли віртуально ознайомитися з бібліотекою, музеями, студентським центром моди, креативних ідей та творчості, мистецьким простором, спортивним комплексом, та іншими важливими університетськими ресурсами.

Щиро вітаємо наших першокурсників, тепер Київський національний університет технологій та дизайну і Факультет дизайну стали для вас другою родиною, яка завжди буде вас чекати, підтримувати й допомагати йти до нових звершень!

 

23.08.2023