КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

З ДНЕМ ДЕРЖАВНОГО ПРАПОРА УКРАЇНИ!

23 серпня 2023 року з нагоди відзначення Дня Державного прапора України за ініціативою науково-технічної бібліотеки та у співпраці із студентським самоврядуванням КНУТД з метою формування національно-культурної ідентичності, патріотичної громадянської позиції, утвердження і розвитку моральних, культурних та духовних цінностей в Університеті було проведено низку заходів. Умови воєнного стану позначилися на масовості та тривалості урочистостей, тому вони відбувалися на кількох локаціях.

Першим майданчиком, де зібралися студенти, став наш славетний Музей вишивки. До музею завітали студенти-першокурсники Інституту права та сучасних технологій. Відбулася неймовірно цікава екскурсія: до перегляду відвідувачам було запропоновано як сучасні твори мистецтва, так і старовинні й унікальні артефакти – експонати, зібрані університетською родиною: авторські твори, роботи творчих колективів університету, рушники та елементи побуту українців із родинних колекцій.  У центрі експозиції музею – Державний прапор України, колосся пшениці та соняшники.

Екскурсію провела Тетяна Букорос, директорка науково-технічної бібліотеки КНУТД. Тетяна Олександрівна запросила студентів долучитися до поповнення колекції музею, адже саме студентські роботи представляють значну частину експонатів, і музей є простором для розвитку творчих ініціатив університетської спільноти.

За традицією екскурсій у музеї всі охочі мали можливість зробити світлини – на спільному фото сьогодні всіх нас об’єднав Прапор України - символ нашої історії, джерело патріотизму та гордості. У тяжкі воєнні часи прапор став символом боротьби українців за свободу, уособленням мужності та незламності воїнів, символом шани та героїзму тих, хто увіковічнив подвиг боротьби за Незалежність України та повернувся додому на щиті.

Кольори прапора надихають українців на усіх етапах нашої історії. Два кольори Державного прапора України стали символом духу і свободи нашої держави! У синьо-жовтих кольорах ми бачимо сьогодні єднання та підтримку народу України в усьому світі.

Другою локацією заходів став читальний зал науково-технічної бібліотеки, де зустрілися студенти різних курсів та освітніх програм. Згуртувало студентів прагнення до перемоги, бажання спілкуватися з однодумцями, змагальний дух, креативність, адже всі вони є активними учасниками Ігрового клубу настільних ігор. Усі учасники клубу відчули силу єднання біля нашого державного символу, що можна побачити на спільній світлині.

Найактивніший учасник отримав символічний подарунок до Дня Державного прапора України – синьо-жовтий прапорець мініформату.

Бажаємо нашим студентам невичерпної віри в Перемогу, пишайтеся тим що ви українці, плекайте почуття гордості за нашу Батьківщину і її мужніх синів і дочок, які відстоюють нашу незалежність у боях!

Нехай Прапор України слугує оберегом усім нашим Захисникам!

25.08.2023