КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

УЧАСТЬ КАФЕДРИ ЦИФРОВОГО МИСТЕЦТВА У КУЛЬТУРНО-МИСТЕЦЬКОМУ ПРОЄКТІ ДО ДНЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ

З перших років здобуття Незалежності Україною в Національній спілці художників України було започатковано щорічний Всеукраїнський культурно-мистецький проєкт до Дня Незалежності України.

Традиційно у заході беруть участь знані майстри образотворчого мистецтва з різних регіонів країни. Цьогоріч до культурно-мистецького проєкту, що проходить у виставкових залах Національної спілки художників України з 23 серпня по 10 вересня 2023 року, долучилися викладачі Київського національного університету технологій та дизайну – Антоніна Дубрівна, завідувачка кафедри цифрового мистецтва, і Уляна Балан, старша викладачка цієї ж кафедри. Вони представили свої художні твори, що репрезентують аспекти української традиційної культури, а саме, смакові уподобання українців – «Капуста» із серії «Борщ» (У. Балан) і «Смачного» (А. Дубрівна).

Усі учасники проєкту мають унікальну можливість продемонструвати творчі досягнення та відобразити своє бачення сучасного розвитку України. Вони працюють у різноманітних техніках та різними мистецькими засобами від класичних до експериментальних, створюючи оригінальні та самобутні художні твори, що вражають глибиною емоцій та високим професіоналізмом, що особливо актуально в контексті викликів, які наша країна мужньо долає під час російського воєнного вторгнення, відстоюючи свою Незалежність.

Цей проєкт привертає велику увагу глядачів, колекціонерів та фахівців  галузі мистецтва. Він не лише сприяє популяризації сучасних тенденцій в українському мистецтві, а й об'єднує художників різних поколінь, спонукає до потужного культурного діалогу та підкреслює важливість ствердження національної ідентичності та патріотичних цінностей у найважчий період. Художники, які взяли участь у цьому проєкті, спрямовують свою енергію на утвердження духовної потуги та надії на величне майбутнє для України.

Всеукраїнський культурно-мистецький проєкт до Дня Незалежності України – яскравий приклад творчого майстерності викладачів для студентів ОПП «Цифрове мистецтво», можливості апробації результатів власних творчих доробків.

 

У. Балан. «Капуста» з серії «Борщ», 64х45, п./автор.тех., 2022

А. Дубрівна. «Смачного», 80х60, п./масляна пастель, 2023

 

Дякуємо Національній спілці художників України за натхнення і підтримку у наших мистецьких звершеннях!

Дякуємо Збройним Силам України за можливість творити і працювати!

 

26.08.2023