КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

КРУГЛИЙ СТІЛ ІЗ СТЕЙКХОЛДЕРАМИ КАФЕДРИ ПІДПРИЄМНИЦТВА ТА БІЗНЕСУ ЩОДО ОБГОВОРЕННЯ ОПП «ІННОВАЦІЙНЕ ПІДПРИЄМНИЦТВО ТА УПРАВЛІННЯ STARTUP ПРОЄКТАМИ»

В рамках плану взаємодії кафедри підприємництва та бізнесу зі стейкхолдерами 23 серпня 2023 року відбувся круглий стіл зі зовнішніми та внутрішніми зацікавленими сторонами освітньо-професійної програми «Інноваційне підприємництво та управління Startup проєктами»  ступеня вищої освіти «магістр»   спеціальності 076 Підприємництво та торгівля.

 

Взаємодія із зацікавленими сторонами на кафедрі підприємництва та бізнесу – це систематичний процес,  метою якого є  налагодження і постійна підтримка  конструктивної співпраці зі стейкхолдерами освітніх програм кафедри. Даний процес триває протягом усього програмного циклу і включає в себе широкий спектр заходів та підходів, від обміну інформацією та консультацій до активної участі стейкхолдерів в освітньому процесі.  

Модератором зустрічі виступив гарант ОПП «Інноваційне підприємництво та управління Startup проєктами», завідувач кафедри підприємництва та бізнесу д.е.н., професор Талят БЄЛЯЛОВ.

Обговорення відбулося в змішаному форматі за участі представників як академічної спільноти Вікторії ЧОБІТОК, д.е.н., професора, в.о зав. кафедри маркетингу і торговельного підприємництва Навчально-наукового інституту педагогіки, психології, менеджменту та освіти дорослих Української інженерно-педагогічної академії,  Саміри ПІЛЕЦЬКОЇ, д.е.н., професора Національного авіаційного університету; так і роботодавців освітньо-професійної програми   та ін. стейкхолдерів з числа бізнес-партнерів кафедри:

 

Анатолія БУЛАВКИ, генерального директора ТОВ «ВОРЛД ГРІНІЗЕЙШЕН СИСТЕМ»;

Валерія ВОДОТИКИ, начальника центру управління продуктовими та сервісними рішеннями для клієнтських сегментів,  АТ «УКРСИББАНК»;

Еннана АШИРОВА,  заступник директора ТОВ «УКРЮГІМПЕКС»;

Юрія ПОГРЕБНЯКА, проджект менеджера Асоціації "IT Ukraine" – EPAM;

Руслана АЛІМОВА, заступника генерального директора  ТОВ «ФАВ-КИЇВ»;

Ярослава ГІРНИКА, генерального директора «АГРОЛОДЖИСТИК»;

Олега СМІРНОВА, генерального директора ТОВ «ОЛДІМ»;

Емінова РЕМЗІ, директора ТОВ «А-БУД»;

Амета ЛЮМАНОВА, генерального директора ТОВ «ОКШИНА»;

Саміра ГУРДЖИ, директора «ЮГ-трейдинг груп».

 

На зустрічі були присутніми також декан факультету управління та бізнес-дизайну  д.е.н., професор Ольшанська О.В. та  члени робочої групи ОПП (д.е.н., професор Мягких І.М., д.е.н., доцент  Шкода М.С.),  науково-педагогічний персонал кафедри  підприємництва та бізнесу (к.е.н., доцент  Крахмальова Н.А., к.е.н., доцент Гончаренко І.М.), а також здобувачі та потенційні вступники освітньо-професійної програми «Інноваційне підприємництво та управління Startup проєктами».

Гарант освітньої програми  Талят БЄЛЯЛОВ  розпочав зустріч з характеристики профілю освітньо-професійної програми,  підкреслив її основні цілі,  загальні, фахові та програмні компетентності.

За результатами круглого столу   було узгоджено низку пропозицій від стейкхолдерів щодо удосконалення освітньо-професійної  програми, які будуть  враховані  та ухвалено відповідні рішення, зокрема, пропозиція Саміра ГУРДЖИ щодо інтенсифікації вивчення здобувачами прикладних програмних продуктів, буде винесена на засідання кафедри для обговорення та можливості імплементації в змісті ОК «Проєктна діяльність».

Здобувачі вищої освіти, що навчаються на програмі, також брали участь в обговоренні. Цікавість студентів викликало обговорення необхідності підсилення практичної підготовки магістрів  ОПП ««Інноваційне підприємництво та управління Startup проєктами», висловлені д.е.н., доцентом Шкодою М.С., та акцентування стейкхолдерів-роботодавців на вдосконаленні мовленнєвих компетенцій з іноземної мови та її значущість в практичній діяльності майбутніх випускників ОПП.

З заключними словом на зустрічі виступила декан факультету управління та бізнес-дизайну Олександра ОЛЬШАНСЬКА, яка подякувала всім учасникам круглого столу за продуктивну роботу та  запропонувала бізнес-партнерам кафедри підприємництва та бізнесу долучитись до організації на факультеті Startup Days.

 

26.08.2023