КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ПЕРШІ КРОКИ В НАУКУ!

На кафедрі фізичного виховання та здоров’я Інституту права та сучасних технологій розпочали роботу та відбулися перші в цьому навчальному році засідання наукових гуртків. Залучення здобувачів вищої освіти до діяльності у наукових гуртках сприяє розвитку креативності та творчого потенціалу, набуття навичок здійснення та представлення науково-практичного дослідження, що дозволяє стати конкурентоспроможними фахівцями на ринку праці у сфері фізичної культури і спорту.

16 серпня 2023 року відбулося перше засідання студентського наукового гуртка «Фітнес та рекреація» (науковий керівник: канд. мед. наук, доцентка Лілія ТОМІЧ).

Лілія ТОМІЧ ознайомила здобувачів з основними напрямами наукової роботи та Положенням про студентський науковий гурток. У ході засідання було визначено ряд проблемних питань, окреслено основні напрями наукової студентської роботи. Здобувачі отримали рекомендації щодо правил проведення науково-практичних досліджень, обрали теми, що розглядатимуться на щомісячних засіданнях наукового гуртка; дізналися як і де шукати першоджерела та опрацьовувати літературу. Також, у рамках засідання були розглянуті питання щодо підготовки до Дня фізичної культури і спорту в Україні, що відзначається в другу суботу вересня (офіційно засновано в 1994 році).

23 серпня 2023 року відбулося перше засідання студентського наукового гуртка «Педагогічний пошук» (науковий керівник: канд. пед. наук, доцентка Ольга ВНУКОВА) за темою «Особливості науково-педагогічних досліджень».

У рамках засідання були розглянуті такі важливі питання, як дотримання академічної доброчесності у ЗВО України, навички наукової роботи та застосування їх у самостійній науково-дослідній діяльності. Було окреслено основні завдання: 1) формування у здобувачів здатності творчо мислити та вирішувати науково-педагогічні задачі як самостійно, так і в колективі, відповідно до особливостей та видів науково-педагогічних досліджень, 2) підвищення мотивації здобувачів у здійсненні наукової діяльності та опануванні логіки науково-педагогічних досліджень, 3) набуття здобувачами компетентностей щодо оформлення наукових робіт та презентацій результатів теоретичних і практичних наукових пошуків на науково-практичних конференціях різних рівнів.

Тримаємо освітньо-науковий фронт разом!

 

29.08.2023