КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ФОРМУЄМО АКАДЕМІЧНУ ДОБРОЧЕСНІСТЬ РАЗОМ!

28 серпня 2023 року в Київському національному університеті технологій та дизайну відбулася лекція керівника Центру менеджменту якості освітньої діяльності професора Олени Степанової на тему: «Політика формування академічної доброчесності» для студентів Факультету управління та бізнес-дизайну. На якій було презентовано: Кодекс академічної доброчесності, загальні діючі університетські положення, та передові європейські  практики.

Було розтлумачено основні принципи академічної доброчесності, якими мають керуватись усі учасники освітнього процесу, представлений перелік питань, з якими в першу чергу варто ознайомитися першокурсникам. Детально розкрито значення   понять: «академічний плагіат», «самоплагіат», «фальсифікація», «фабрикація», «необ’єктивне оцінювання», «хабар», «обман» та ін.

В рамках жвавої дискусії зі студентством проф. О. Степановою озвучено основні проблеми політики академічної доброчесності, та надано пропозиції щодо популяризації академічної доброчесності серед учасників освітнього процесу в КНУТД.

31.08.2023