КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

У КНУТД ВІДБУЛОСЯ УРОЧИСТЕ ЗАСІДАННЯ ВЧЕНОЇ РАДИ З НАГОДИ ПОЧАТКУ НОВОГО НАВЧАЛЬНОГО РОКУ

Розширене засідання Вченої ради Київського національного університету технологій та дизайну пройшло 4 вересня 2023 року в Актовій залі 4-го корпусу.

У залі були присутні члени Наглядової ради університету, бізнес-партнери, члени освітнього інвестиційно-технологічного кластеру легкої промисловості, почесні гості та співробітники університету. Це місце, наповнене магією креативних виступів студентів та викладачів університету, зібрало не тільки професорсько-викладацький склад, студентів та трудовий колектив, а й почесних гостей, серед яких були: Герой України, народний артист України, майстер слова Анатолій Паламаренко, український політик, науковець, громадський діяч, омбудсмен Тарас Кремінь, народний артист України, поет-пісняр Вадим Крищенко та багато інших відомих науковців, виконавців та діячів культури.

На засіданні Вченої ради, присвяченій початку нового навчального року, з доповіддю «Про роботу університету в новому навчальному році» виступив ректор, професор, доктор економічних наук, академік Національної академії педагогічних наук України Іван Грищенко. Традиційно, передував доповіді фільм про діяльність університету у 2022-2023 навчальному році, про здобутки та проблеми, які в майбутньому обов’язково вирішуватимуться, про плани та щире бажання розвивати університет, сприяти розвитку освіти та науки України навіть попри складні воєнні часи.

Завершилося зібрання творчими привітаннями учасників від студентів та викладачів факультету культурних та креативних індустрій університету.

«Вже другий рік День Знань, як зрештою й інші свята, має гіркий присмак війни, та, попри це, свято не стало менш вагомим. Після оговтання від шоку та потрясіння від повномасштабного вторгнення, наші викладачі опанували емоції і відкрили свій фронт – без пікселя та зброї, але з підручником та особистісною мотивацією навчати! Продовжили працювати в стінах КНУТД і набирати нових студентів. Хочеться побажати, щоб цей день запам'ятався усім нам довгоочікуваними добрими зустрічами, новими цікавими знайомствами, студентською дружбою і блакитним небом над нашими печерськими каштанами. Нехай цей навчальний рік стане роком перемоги на фронтах знань, роком великих починань, а успіхи та прагнення до обізнаності будуть постійними супутниками в досягненні нових вершин. Зі святом!», – на початку художньої частини урочистих зборів сказала заступник декана факультету культурних і креативних індустрій, заслужена артистка України Людмила Ардельян.

А далі зал поринув у магічну силу мистецтва. Виступ студентів майстерні народного артиста України, професора Льва Сомова з хореографічними композиціями «Дике поле», яка присвячена захисникам України, а також «Пустельник», змусили битися серця глядачів у хвилюючому ритмі переживань за рідну країну, яка попри все обов’язково вистоїть та здобуде свою Перемогу!

Піснями підіймали настрій і зміцнювали український дух народний артист України, професор університету Олександр Василенко та співробітниця кафедри сценічного мистецтва і культури заслужена артистка України, поет і композитор Олена Лукашова.

Символічно концерт завершився виступом народного артиста України, професора університету, маестро Володимира Гришка, який заспівав гімн січових стрільців «Ой, у лузі червона калина», відомий нині у всьому світі як символ спротиву українського народу та неймовірної сили духу кожного, хто зростав та живе у нашій країні.

Нехай цей день запам’ятається як теплий осінній день початку нового навчального року, здобуття нових знань в ім’я розквіту нашої України для нас і майбутніх поколінь!

Студентам та викладачам бажаємо наснаги, нових наукових і творчих звершень, і, особливо, Перемоги та спокійного мирного життя!

Слава Україні! Її Героям слава! 

Фільм про результати роботи КНУТД у 2022-2023 н.р.

 

05.09.2023