КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

НА КАФЕДРІ ПІДПРИЄМНИЦТВА ТА БІЗНЕСУ РОЗПОЧАВСЯ ТРЕНІНГОВИЙ ЦИКЛ ВІД ПАРТНЕРІВ КОНСОРЦІУМУ INTREPID-HEI

31 серпня  2023 року в рамках Міжнародного наукового проєкту «Розбудова міжнародного потенціалу в інноваціях, трансфері та підприємництві з акцентом на спільний досвід  у закладах вищої освіти» консорціуму INTREPID-HEI на кафедрі підприємництва та бізнесу розпочався цикл гостьових лекцій  на актуальну тематику: «Стартапи та технологічне підприємництво» та «Глобальне підприємництво в цифрову еру» для здобувачів другого  (магістерського) рівня вищої освіти освітньо-професійної програми «Інноваційне підприємництво та управління  Startup проєктами», який триватиме до 30.09.2023 року.

  

Гостьовим лектором тренінгу є доцент кафедри маркетингу та менеджменту ŠKODA AUTO University   доктор філософії Еміль ВЕЛІНОВ. На першій лекції зі здобувачами було обговорено міжнародний досвід щодо розвитку стартап ініціатив, зокрема в Чеській Республіці. До відома студентів було представлено поняття «Deep Tech» від Сваті Чатурведі, засновника та генерального директора онлайн-інвестиційної платформи Propel, яка пов’язує Deep Tech  на початковій стадії з інвесторами. Лектор наголосив, що  Deep tech  відноситься до тих стартапів, бізнес-модель яких базується на високотехнологічних інноваціях у інженерії або значних наукових досягненнях. На другій лекції 01.09.2023 р. було виділено, що Deep Tech Definition - це інноваційна  технологія, яка має відносно простий технологічний прогрес, що трансформує  бізнес від нецифрової бізнес-моделі до цифрової.

  

Доктор філософії Еміль ВЕЛІНОВ та д.е.н., доц. Мар`яна  ШКОДА обговорили можливість  співпраці і об’єднання наукових досліджень у відповідному напрямі між кафедрою підприємництва та бізнесу КНУТД  та  кафедрою маркетингу та менеджменту ŠKODA AUTO University. Зокрема, Мар`яна  ШКОДА поділилась досвідом розвитку  стартап руху у Київському національному університеті технологій та дизайну.

Варто зазначити, що онлайн-лекції супроводжуються  активними дискусіями, в ході яких здобувачі отримують  вичерпні відповіді на свої запитання.

  

06.09.2023