КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ІНТЕРНАЦІОНАЛЬНІ ВЕКТОРИ РОЗВИТКУ КИЇВСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ТЕХНОЛОГІЙ ТА ДИЗАЙНУ

Між Київським національним університетом технологій та дизайну та Литовським бізнес коледжем (м. Клайпеда, Литва) було укладено угоду про науково-освітню співпрацю.

Підписання відбулося в онлайн-форматі першими особами закладів освіти – Іваном Грищенком, ректором КНУТД, професором, академіком НАПН України та Юргітою Мартинкене, директоркою Литовського бізнес коледжу, доцентом, доктором.

На зустрічі були присутні Людмила Ганущак-Єфіменко проректор з наукової та інноваційної діяльності та Тетяна Букорос, директор науково-технічної бібліотеки, доцент.

Київський національний університет технологій та дизайну та Литовський бізнес коледж (до січня 2023 р. Литовський бізнес університет прикладних наук) пов’язує тривала й плідна наукова співпраця, що реалізовувалася у взаємній участі в наукових заходах, спільному рецензування наукових праць, обміні досвідом у видавничій діяльності та роботі бібліотек закладів. До речі, на полицях науково-технічної бібліотеки КНУТД представлені випуски наукового журналу «Vadyba» («Менеджмент») за останні 3 роки, що видається Литовським бізнес коледжем.

Сьогодні розпочався новий етап співробітництва, сторони обговорили плани та перспективи взаємодії в освітній сфері, зокрема щодо розвитку нових освітніх програм, які цікаві для фахівців кожного з університетів.

Керівники закладів обмінялися інформацією щодо наукових досягнень закладів освіти, перспектив розвитку освітньої, науково-дослідницької, інноваційної та адміністративно-управлінської сфер їх діяльності.

Юргіта Мартинкене подякувала за співпрацю та висловила сподівання обговорити конкретні плани співпраці на 2023–2024 навчальний рік, запросивши ректора та вчених КНУТД на ювілейну XV Міжнародну конференцію «2023 Сталий регіональний розвиток: економічні, управлінські, правові та технологічні можливості», що відбудеться 6–7 жовтня 2023 р. в м. Клайпеді.

Іван Грищенко висловив вдячність  усім учасникам зустрічі та звернув увагу на те, що від розвитку міжнародних зв’язків позитивний імпульс отримують усі учасники взаємодії. По-перше, це сприяє формуванню позитивного іміджу закладів освіти у світовому освітньому просторі, підвищує конкурентоспроможність, дає можливість адаптувати передовий досвід університетів та впровадити його у практику. По-друге, сприяє інтеграції вчених у міжнародне дослідницьке співтовариство, стимулює активність науково-педагогічних працівників і студентів у міжнародних наукових проєктах, забезпечує гарантії студентам щодо дотримання свобод і створення умов, за яких вони можуть досягти своїх культурних і освітніх цілей. І головне – плідні міжнародні партнерські відносини безпосередньо впливають на якість освіти, – наголосив Іван Грищенко.

 

08.09.2023