КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЛЕКЦІЯ «АКАДЕМІЧНА ДОБРОЧЕСНІСТЬ» ДЛЯ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ ФАКУЛЬТЕТУ ДИЗАЙНУ

12 та 13 вересня 2023 року Оленою СТЕПАНОВОЮ, професором, доктором культурології, керівником Центру менеджменту якості освітньої діяльності була проведена лекція на тему «Академічна доброчесність» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти освітніх програм «Графічний дизайн», «Дизайн одягу», «Дизайн середовища», «Мультимедійний дизайн» та другого (магістерського) рівня вищої освіти освітньо-професійних програм «Дизайн одягу», «Дизайн середовища» та «Дизайн (за видами)» кафедр графічного дизайну, мультимедійного дизайну, дизайну інтер’єру і меблів та кафедри мистецтва та дизайну костюма факультету дизайну КНУТД.

Олена Анатоліївна розповіла студентам про основні законодавчі акти, на яких ґрунтується «Кодекс академічної доброчесності КНУТД», розкрила сутність таких понять, як «академічна доброчесність», «академічний плагіат», «самоплагіат», «фальсифікація», «фабрикація» та інші. Також лектор розповіла, що вважається порушенням академічної доброчесності та яка відповідальність учасників освітнього процесу за академічну недоброчесність.

Студентам було наголошено, що дотримання академічної доброчесності здобувачами вищої освіти в Університеті передбачає самостійне виконання поставлених навчальних завдань, використання посилань на джерела інформації; дотримання норм законодавства про авторське право та інтелектуальну власність.

Запорукою розвитку нашого суспільства є якісна освіта, що включає в себе інтелектуальний, духовний, творчий, фізичний та культурний розвиток особистості. Саме тому виховання у студентської молоді поваги до індивідуальності та гідності людини, авторських прав, інтелектуальної власності є важливим складником здійснення успішних реформ в українському суспільстві.

Лекція відбулась у доброзичливій дружній атмосфері, що викликало жвавий інтерес серед присутніх на заході студентів-першокурсників бакалаврів та магістрів.

Висловлюємо щиру вдячність професору Олені СТЕПАНОВІЙ та Центру менеджменту якості освітньої діяльності Київського національного університету технологій та дизайну за організацію та проведення даного заходу!

 

14.09.2023