КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

СТУДЕНТИ ОСВІТНЬОЇ ПРОГРАМИ «ДИЗАЙН СЕРЕДОВИЩА» НА ФЕСТИВАЛІ «DVRZ DESIGN DAYS»

25 серпня 2023 року в рамках курсу «Дизайн середовища» (викладачка асистент кафедри дизайну інтер’єру і меблів Світлана Остапик) відбулося виїзне практичне заняття для студентів четвертого курсу кафедри дизайну інтер’єру і меблів (освітня програма «Дизайн середовища»). Студенти відвідали Фестиваль сучасного українського предметного дизайну «DVRZ Design Days». Ядром фестивалю є виставка сучасного українського дизайну, де представлені яскраві та трендові розробки провідних українських дизайнерів та студій дизайну. Частина експозиції присвячена павільйону, який був представлений від України на Лондонському Бієнале Дизайну, зокрема – символічні об’єкти, виготовлені з української деревини, вугілля, солі та сталі.

 

Після ознайомлення з виставкою студенти кафедри побували на екскурсії у виробничих цехах ТОВ «Майстерня Кассоне» і послухали розповідь директора Андрія Руденка про виробничі та бізнес-процеси, про створення артоб’єктів, про співпрацю з дизайнерами та особливості роботи з клієнтами.

Результати виїзного заняття можуть бути використані студентами в подальших дослідженнях сучасного предметного дизайну, в навчальному проєктуванні студентів за освітньою програмою «Дизайн середовища», у створенні власних предметів дизайну, під час виробничої практики з дизайну інтер’єру і меблів, а також для підготовки наукових публікацій за цією темою.

 

15.09.2023