КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЗАСІДАННЯ НАУКОВОГО ГУРТКА «SKETCHING CLUB» КАФЕДРИ ЦИФРОВОГО МИСТЕЦТВА

08 вересня 2023 року відбулось засідання наукового гуртка «SKETCHING CLUB» кафедри цифрового мистецтва. Його провели керівники гуртка – старший викладач Світлана ПАШУКОВА та канд. мист., доцент ДАР’Я ЧЕМБЕРЖІ, за темою «Вплив скетчінгу на розвиток креативності», в межах якої було проведено скетчінг-сесію до Дня борщу, який святкують в Україні у другу суботу вересня. Члени гуртка – здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) рівня ОП «Цифрове мистецтво» за спеціальністю 023 «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація», а також 022 «Дизайн», досліджували культуру традиційної української кухні, створюючи скетчінг історії та вивчаючи образотворчі засоби художньої виразності в натурних замальовках, поєднуючи лінію, пляму, колір та ракурс у композиційних варіантах.

Це була захоплююча подія, що спрямована на поєднанні культурного гастрономічного досвіду та мистецтва, підвищення інтересу до традиційної української культури через творче осмислення в скетчінг-експериментах. Цей вид рисунка надає студентам можливість розвивати творче мислення через низку важливих навичок та здібностей, шукати нестандартні способи вираження й відтворення, інтерпретувати форму овочів за допомогою власної уяви. Спостережливість та аналіз допомагають детально відтворювати природну форму, передавати їх унікальні особливості та дрібні деталі. Здобувачі освіти зробили низку робіт, міксуючи різні техніки, використовуючи традиційні і цифрові інструменти від звичайного олівця і пензля до стілуса. Студенти отримали корисний практичний досвід в інтерпретації творчих ідей, що закріплюють на більш глибокому рівні художні навички.

Роботи студентів груп БЦМ1-23, БДА1-22, БДг1-22

 

Традиційний борщ займає особливе місце та є символом української культури, а у 2022 році цю українську страву було внесено ЮНЕСКО до списку Всесвітньої спадщини. Український борщ, який готується з натуральних інгредієнтів: буряка, картоплі, моркви, капусти, цибулі, томати і м’яса, у відповідному поєднанні набуває багатого, поживного смаку в традиційному приготуванні та під впливом різноманітних регіональних рецептів, що відображають етнокультурні та регіональні особливості різних куточків України.

Роботи студентів груп БДг6-22, БДо3-23

 

Роботи студентів груп БДг3-23, БДг4-23

 

Борщ – це культурно-історичний символ який наповнює силою кожного українця!

Шануймо, вивчаймо, зберігаймо, примножуємо славу України!

19.09.2023