КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЛЕКЦІЯ «АНТИКОРУПЦІЙНА ПОЛІТИКА КНУТД» ДЛЯ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ ФАКУЛЬТЕТУ МИСТЕЦТВ І МОДИ

20 вересня 2023 року для здобувачів вищої освіти кафедр: технології моди, цифрового мистецтва, моди та стилю, професійної освіти в сфері технологій та дизайну факультету мистецтв і моди КНУТД, Ігор Діордіца, професор, доктор юридичних наук, професор кафедри приватного і публічного права, прочитав лекцію з теми «Антикорупційна політика Київського національного університету технологій та дизайну».

Розвиток національних систем освіти, прийняття та адаптування освітніми установами нових європейських ідей, бажання досягти балансу між інституційними та академічними прагненнями зумовлюють необхідність вирішення навчальними закладами завдання щодо гуманістичної спрямованості освітніх процесів, що передбачає антикорупційне виховання як інструмент формування антикорупційного світогляду, міцних моральних основ особистості, громадянської позиції та стійких навичок антикорупційної поведінки.

Під час лекції Ігор Володимирович розповів студентам освітніх програм «Цифрове мистецтво», «Професійна освіта», «Психологія», «Моделювання, конструювання та художнє оздоблення виробів легкої промисловості», «Індустрія моди», «Конструювання та технології швейних виробів», «Комп'ютерний дизайн в індустрії моди» про основні законодавчі акти, на яких ґрунтується «Антикорупційна програма КНУТД», та розкрив сутність таких понять, як «корупція», «корупційні ризики» тощо.

Також лектор поінформував студентів про сферу застосування та коло осіб, відповідальних за реалізацію Антикорупційної програми в КНУТД, що є обов’язковою для виконання усіма працівниками Університету, зокрема посадових осіб усіх рівнів. Ігор Володимирович детально розглянув перелік антикорупційних заходів у діяльності Університету та ознайомив студентство з алгоритмом дій щодо запобігання та виявлення корупції.

Антикорупційне виховання в закладах освіти не може бути розраховане на швидке отримання очікуваного результату. Це довготривалий, стратегічний і найефективніший у підсумку антикорупційний проєкт. Таке виховання дає змогу розвивати ціннісні установки особистості, формувати стійку громадянську позицію щодо такого деструктивного явища, підвищувати рівень правової свідомості та почуття патріотизму, особливо у молоді.

Обговорення проблем антикорупційної політики студентів із кураторами та завідувачами кафедр викликало жвавий інтерес і відбулося в доброзичливій дружній атмосфері.

Висловлюємо щиру вдячність Інституту права та сучасних технологій Київського національного університету технологій та дизайну за організацію заходу, ефективну комунікацію, змістовний та ґрунтовний матеріал лекції!

21.09.2023