КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЛЕКЦІЯ АНТОНІНИ ДУБРІВНИ ДЛЯ СТУДЕНТІВ У ВИСТАВКОВОМУ ЦЕНТРІ КНУТД

14 вересня 2023 року у виставковому центрі КНУТД «Мистецький простір», відбулась лекція на тему: «Мистецтво кольорових відтінків: секрети акварелі та пастелі», яку для здобувачів освіти першого бакалаврського рівня ОП «Цифрове мистецтво» (групи БЦМ-23, БЦМ-22, БЦМск-23, БЦМск-22) провела Антоніна ДУБРІВНА, завідувачка кафедри цифрового мистецтва.

Мисткиня розповіла про створення проєкту «Barvy: Атмосфера», що охоплює 20 творів, виконаних у техніці акварелі і пастелі, підкреслюючи, що ця живописна колекція представляє мистецьку рефлексію від чарівного світу природи, осяяного багатством барв і таємничої атмосфери. Під час лекції художниця виклала історію походження цих технік, окреслила напрями і школи, розповіла про різні методи і технологічні підходи, а також поділилася власними відкриттями в практичній роботі, що дають їй можливість віртуозно створювати нові картини.

  

Студенти мали можливість дізнатися багато важливих і корисних аспектів щодо образотворчого мистецтва і можливостей художніх технік. Вони пересвідчилися, як вибір кольорів та їх сполучення може вплинути на враження від твору, його емоційну потугу та загальну атмосферу. Художниця розповіла про те, що кожен кольоровий відтінок має своє особливе значення у живописі і виражені мистецької концепції.

Лекція сприяла поглибленню знань здобувачів освіти про різноманітні прийоми в роботі з аквареллю та пастеллю. Вони зрозуміли, як правильно використовувати ці художні матеріали для досягнення найкращих результатів у своїй творчості. Всі ці аспекти збагатили їхні знання та навички, спонукали до втілення нових цікавих ідеї та надихнули для майбутніх творчих проєктів.

 

21.09.2023