КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЗАСІДАННЯ НАУКОВОГО ГУРТКА «НАУКОВІ РОЗРОБКИ У ПРОЄКТУВАННІ ТА ВИГОТОВЛЕННІ ВИРОБІВ ІНДУСТРІЇ МОДИ» КАФЕДРИ ТЕХНОЛОГІЇ МОДИ

19 вересня 2023 року відбулося засідання наукового гуртка  кафедри технології моди «Наукові розробки у проєктуванні та виготовленні виробів індустрії моди»  з теми: «Інновації у виробах індустрії моди».

Керівники гуртка, доценти кафедри технології моди Антоніна Бабич та Вікторія Кернеш ознайомили гуртківців із сучасними інноваціями у виробах індустрії моди, технологіях їх виготовлення та оздоблення, а саме використанням спеціалізованих програм 2D та 3D для створення цифрових моделей одягу, взуття, аксесуарів; використанням сучасних технологій виготовлення трикотажних заготовок верху взуття і 3D-друку виробів; оздобленням виробів розписом та плетінням. Як приклади було наведено розробки студентів і випускників кафедри технології моди (Хромушиної А., Хоми В., Лавриненко А., Цимбал Я., Гльойнік А. та інших).

Під час засідання було акцентовано увагу на важливості використання інноваційних технологій, обладнання, методів і засобів для розробки, виготовлення і оздоблення виробів індустрії моди.

Усі учасники ділилися думками щодо використання традиційних і інноваційних технологій виготовлення та оздоблення виробів, класичних і нетипових матеріалів для створення сучасних виробів з урахуванням тенденцій моди та важливості інновацій у технології щодо розробки їх конструкцій різних форм. Також гуртківці презентували наукові доповіді та презентації за темою «Інновації у виробах індустрії моди».

Зустріч відбулася у дружній атмосфері. Результати роботи гуртка можуть бути використані в подальших дослідженнях гуртківців, в освітньому процесі за освітніми програмами «Індустрія моди» та «Комп’ютерний дизайн в індустрії моди», на практиці під час розробки цифрового дизайну виробів та технології їх виготовлення, а також для підготовки наукових публікацій і творчих робіт за цією тематикою.

23.09.2023