КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

КРУГЛИЙ СТІЛ ЗА ОРГАНІЗАЦІЙНОГО СПРИЯННЯ «МЕДІАЦЕНТРУ» ДП «ГЕНЕРАЛЬНА ДИРЕКЦІЯ З ОБСЛУГОВУВАННЯ ІНОЗЕМНИХ ПРЕДСТАВНИЦТВ»

13 вересня 2023 року у рамках патріотично-виховного заходу науково-педагогічні працівники й студенти першого та другого курсів Київського національного університету технологій та дизайну кафедри інформаційних та комп’ютерних технологій факультету мехатроніки та комп’ютерних технологій взяли участь у круглому столі за темою «Ізраїльський безпековий досвід для України. Історичні та політико-правові паралелі».

Захід проводився за ініціативи та участі представників Центру військово-правових досліджень, Центру політичних студій «Доктрина», а також за організаційного сприяння «Медіацентру» ДП «Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв».

Модерував захід керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

За круглим столом зібралися представники акредитованого в Україні іноземного дипломатичного корпусу та фахівці з експертного середовища: Йосеф Асман, директор єврейської общини Києва, помічник головного рабина України, його син; Єфрем (Хомʼяк), єпископ Васильківський, архієрей Православної церкви України; Федір Веніславський, народний депутат України, представник Президента у Верховній Раді України; комунікації отець Андрій Зелінський, член чернечого згромадження «Товариство Ісуса», радник Глави УГКЦ зі стратегії; Олександр Саган, доктор філософських наук, професор, релігієзнавець, публіцист.

Обговорення відбувалося в офлайн- та онлайн-форматах, де були розглянуті такі питання:

  1. Геноцид єврейського народу (Холокост) – результат людиноненависницької ідеології. Прояви та факти геноциду стосовно українського народу в історії, зокрема під час повномасштабної російської військової агресії.

2. Роль міжнародних релігійних, гуманітарних дипломатій у захисті народів, котрі потерпають від проявів геноциду та воєн. Відновлення безпекової справедливості як базовий духовний і гуманітарний фактор співіснування держав.

3. Розбудова партнерських відносин з Вільним світом в умовах екстремальних зовнішніх загроз — ізраїльський та український виміри. Перспективи співпраці Ізраїлю з Україною задля послаблення терористичного вектора російського та іранського режимів.

4. Міжнародний досвід покарання та притягнення до відповідальності за злочини проти людяності, який не став запобіжником розв’язання нової війни, вчинення воєнних злочинів та геноциду.

 

Наприкінці круглого столу гості активно ставили запитання експертам. До дискусії доєдналися: Олена Коцеруба, засновниця ГО «Єдина громада – єдина мета», журналістка; Марина Шульга, доктор політичних наук, кандидат філософських наук, професор КНУ імені Тараса Шевченка; Віра Гапоненко, доктор політичних наук, завідувачка кафедри політичних технологій КНЕУ ім. Вадима Гетьмана та Сергій Борщевський, Надзвичайний і Повноважний Посланник, письменник, перекладач, що й стало успішним та продуктивним завершенням заходу.

Запис круглого столу можна переглянути на ютуб-каналі «GDIP Media Center» за покликанням: https://www.youtube.com/watch?v=AQ_owqGy5xI

23.09.2023