КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

КАФЕДРА ФІЛОСОФІЇ ТА КУЛЬТУРОЛОГІЇ. ДАЙДЖЕСТ ВЕРЕСНЯ

Викладачі кафедри філософії та культурології провели цікавий воркшоп для студентів 1–3 курсів (спеціальності «Культурологія» та «Менеджмент соціокультурної діяльності»). Жнива в Україні та особлива їх обрядовість, плетення Велесової бороди, магія на майбутній врожай та жниварські забави, саме тут витоки створення букетів у поєднанні живих квітів з сухоцвітами. Грайливий кольорами, ароматний букет, який отримали учасники заходу як спогад про літо 2023, було створено власноруч у креативній атмосфері. Руслана Множинська, доцент кафедри, кандидат філософських наук ознайомила з техніками травоплетіння, секретами збору, висушування українських декоративних злаків та особливостями декупажу гарбузів.

 

До дня демократії студенти 2 курсу, під керівництвом викладачів кафедри організували виставку-інсталяцію, що була представлена в музеї історії Київського національного університету технологій та дизайну.

 

Студенти-культурологи ІІ курсу мали можливість зазирнути за лаштунки Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка. У рамках вивчення дисципліни «Генезис культури» відбулася творча зустріч з актором театру та кіно Олександром Рудинським. Говорили про те, яку роль нині відіграє театр у житті суспільства, як змінився репертуар під час війни. Студенти цікавилися як відбувається шлях творчого становлення актора, що найскладніше в цьому виді мистецтва, про які ролі мріє митець, які фільми дивиться сам і які книжки подорожують із ним під час гастролей.

 

Студенти 1 курсу завітали до науково-технічної бібліотеки Київського національного університету технологій та дизайну та отримали уявлення про структуру, ресурси та соціокультурну діяльність бібліотеки.

Також науково-педагогічні працівники кафедри філософії та культурології організували та провели конкурс творчих робіт студентів першого курсу Київського національного університету технологій та дизайну. Виставка «Першокурсники – креативні та амбітні», підготовлена студентами 3 курсу спеціальності «Культурологія» представлена в Музеї історії університету.

 

26.09.2023