КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЗДОБУВАЧІ ОСВІТИ ОП «ГРАФІЧНИЙ ДИЗАЙН» НА ВИСТАВЦІ РОБІТ ПРОЄКТУ «КИЇВ ЗНАКОВИЙ»

22 вересня 2023 року викладачі та здобувачі освіти кафедри графічного дизайну КНУТД відвідали виставку курсових робіт студентів кафедри графічного дизайну Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури (НАОМА) у Національному музеї «Київська картинна галерея». Вставка створена в рамках навчально-експериментального проєкту «Київ Знаковий», метою якого є дослідження візуального обличчя столиці, пошуку та розроблення нового дизайнерського підходу до вияву культурного середовища Києва.

Виставка в рамках проєкту «Київ Знаковий», НАОМА, м. Київ

 

Під час виставки здобувачі освіти ОП «Графічний дизайн» та науково-педагогічні працівники Євген Гула, професор; Леонід Бернат, доцент; Святослав Подлевський, доцент; Оксана Мазніченко, доцент обмінялися досвідом, ознайомилися з напрацюваннями колег з НАОМА, обговорили зі стейкхолдерами з числа академічної спільноти шляхи удосконалення підготовки фахівців з графічного дизайну та плани подальшої співпраці.

У рамках заходу відбулося спілкування з викладачами кафедри графічного дизайну партнерського закладу освіти. Так плідним було обговорення з Віталієм Шостею, професором кафедри, членом-кореспондентом Національної академії мистецтв України, народним художником України, заслуженим діячем мистецтв України, а також з авторами самих проєктів – студентами НАОМА.

 

Викладачі кафедри графічного дизайну та студенти ОП «Графічний дизайн» КНУТД на виставці в НАОМА

 

Викладачі та студенти кафедри графічного дизайну КНУТД обговорили композиційні рішення, розглянули підходи до створення нових дизайнерських розробок у семіотиці столиці в представлених на виставці проєктах.

«Є багато досить нетипових дизайнерських рішень. Деякі цікаві, деякі змушують задуматися і надихають спробувати зробити краще і цікавіше» – поділилася думкою одна зі студенток кафедри графічного дизайну КНУТД.

«Тепер стало цікаво самому пошукати можливі варіанти для проєкту айдентики Києва» – розповів один із наших здобувачів освіти після відвідування виставки.

Викладачі кафедри графічного дизайну: Є. Гула, Л. Бернат, С. Подлевський, О. Мазніченко та В. Шостя на виставці

 

Відвідування виставки робіт в рамках проєкту «Київ Знаковий» було важливим і корисним, адже створення якісного дизайнерського продукту з українським контекстом є одним з найважливіших завдань у сучасному вітчизняному культурному просторі, а у цьому контексті є пріоритетними активна взаємодія з колегами і переймання досвіду для створення якісних об’єктів дизайну.

 

27.09.2023