КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ВІДБУВСЯ ВЕБІНАР ДЛЯ ЗДОБУВАЧІВ ОСВІТИ ФАКУЛЬТЕТУ ДИЗАЙНУ

19 вересня 2023 року в онлайн-форматі відбувся вебінар «Оформлення курсової та кваліфікаційної роботи. Управління бібліографічною інформацією» для здобувачів першого та другого рівнів вищої освіти факультету дизайну. У вебінарі взяли участь студенти і науково-педагогічні працівники усіх кафедр факультету.

Керівник вебінару Данило Косенко, завідувач кафедри дизайну інтер’єру і меблів, кандидат мистецтвознавства ознайомив учасників з вимогами державних стандартів України ДСТУ 3008-2015 «Звіти у сфері науки і техніки» та ДСТУ 8302-2015 «Бібліографічне посилання», що використовують в оформленні курсових та кваліфікаційних робіт в університеті. Значну увагу було приділено роботі з літературними джерелами та посиланнями на них, зокрема засобам автоматизації цієї роботи.

Керівник вебінару ознайомив учасників із можливостями системи автоматизованого управління бібліографічною інформацією Zotero, порядком формування та впорядкування персональної колекції літературних джерел, розміщення посилань у тексті та автоматичного створення переліку використаних джерел у роботі.

Надана інформація зацікавила і здобувачів, і викладачів факультету дизайну. За відгуками студентів, вони поглибили знання за темою вебінару та активно упроваджуватимуть їх у підготовці курсових та кваліфікаційних робіт.

 

28.09.2023