КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

РОБОЧА ЗУСТРІЧ ЗІ СТЕЙКХОЛДЕРОМ КАФЕДРИ ФІНАНСІВ ТА БІЗНЕС-КОНСАЛТИНГУ

20 вересня 2023 року на кафедрі фінансів та бізнес-консалтингу було організовано зустріч здобувачів, які навчаються на освітніх програмах «Фінанси, банківська справа та страхування», «Цифрові фінанси», «Фінансово-інвестиційний бізнес-консалтинг», «Облік і оподаткування» та «Міжнародний облік та бізнес-консалтинг» зі стейкхолдером – керуючим відділенням комерційного банку ПУМБ Алісою Степанян.

У заході взяли участь науково-педагогічні працівники кафедри фінансів та бізнес-консалтингу на чолі із завідувачем кафедри д.е.н., професором Іриною Тарасенко, яка наголосила на потребі співпраці колективу кафедри з потенційними роботодавцями під час навчання фахівців у сфері фінансів, обліку і оподаткування та визначила основну мету співпраці – сприяти здобувачам вищої освіти у здобутті знань у сфері фінансів, банківської справи, страхування, фондового ринку, обліку і оподаткування на належному рівні, формуванні професійних умінь та навичок, що дозволить випускникам стати конкурентоспроможними на ринку праці, розширить можливості для працевлаштування. Активну участь в організації та проведенні зустрічі зі стейкхолдером взяли гаранти освітньо-професійних програм: Фінанси, банківська справа та страхування – кандидат економічних наук, доцент Юлія Русіна та Цифрові фінанси – кандидат економічних наук, доцент Дмитро Коваленко. У своїй доповіді Дмитро Коваленко зазначив особливості сучасного етапу розвитку економіки та фінансів, відзначивши переваги процесів цифровізації фінансово-економічної сфери.

Під час зустрічі обговорювалися перелік освітніх компонентів та програмних компетентностей, а також напрями удосконалення освітніх програм зі згаданих вище спеціальностей.

У процесі спілкування зі студентами керуюча відділенням комерційного банку ПУМБ Аліса Степанян ознайомила майбутніх фахівців з ринком банківських послуг, різноманітними програмами і продуктами, поділилась актуальними інноваціями й можливостями, які сьогодні пропонують банківські установи.

Фінансова грамотність є невід’ємною складовою успішної кар’єри та забезпеченого майбутнього, – зазначила керуюча відділенням ПУМБ Аліса Степанян. 

Стейкхолдером було висловлено готовність сприяти практичній підготовці здобувачів вищої освіти, надавати їм можливість для проходження виробничої та переддипломної практик у банківських відділеннях, а також інформацію для виконання наукових досліджень.

Наприкінці зустрічі студенти продемонстрували щиру зацікавленість порушеною тематикою, що спонукало численні запитання до спікерів.

Захід був цікавим та став корисним як для студентів та викладачів, так і для стейкхолдера.

02.10.2023