КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

МІЖВИШІВСЬКИЙ ЗАХІД НА КАФЕДРІ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ В СФЕРІ ТЕХНОЛОГІЙ ТА ДИЗАЙНУ ДО ДНЯ ЗАХИСНИКІВ І ЗАХИСНИЦЬ УКРАЇНИ

1 жовтня 2023 р. Україна відзначила День своїх захисників і захисниць, усіх, хто воює і хто віддав своє життя заради України та українців.

З нагоди цього свята 29 вересня 2023 р. в онлайн-форматі відбувся міжвишівський круглий стіл, у якому взяли участь викладачі та здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) рівня освітніх програм «Професійна освіта» та «Психологія» кафедри професійної освіти в сфері технологій та дизайну Київського національного університету технологій та дизайну, а також викладачі та студенти кафедри гуманітарної підготовки Донбаської національної академії будівництва і архітектури.

Під час відкриття заходу з вітальними словами виступила Лариса Лисак, завідувачка кафедри гуманітарної підготовки Донбаської національної академії будівництва і архітектури, кандидат філологічних наук, доцент. Модерувала захід Тетяна Калашникова, старший викладач кафедри гуманітарної підготовки.


У рамках роботи круглого столу було оприлюднено доповіді, зокрема, Валерій Бабенко, доцент, кандидат філософських наук ДонНАБА розповів про історію виникнення свята – День захисників і захисниць України та наголосив, що День захисників і захисниць – передусім свято тих, завдяки кому ми втримали незалежність, маємо змогу жити своїм щоденним життям. І козаків, і сучасних українських воїнів поєднує спільне – боротьба за державність проти московського режиму.

Продовжився захід виступами Анастасії Бережної, здобувачки вищої освіти ДонНАБА із доповіддю «Учителька із Краматорська – захисниця територіальної цілісності і незалежності України» та Данила Папуши, здобувача вищої освіти ДонНАБА, який виступив із доповіддю «Захисники України із Краматорська».

Також учасникам круглого столу було запропоновано до перегляду документальний фільм «Так, я жінка» – спецпроєкту Суспільного про історії жінок на війні, а саме про Олену Зінченко – вчительку, що стала героїнею проєкту, жінки, яка пішла служити у Нацгвардію і тепер боронить дітей, яких навчала, на передовій.

Усі присутні хвилиною мовчання вшанувати подвиг мужніх захисників і захисниць України, які загинули, захищаючи нашу державу та українців.

Алла Колодяжна, кандидат психологічних наук, доцент кафедри професійної освіти в сфері технологій та дизайну, підбиваючи підсумки заходу, подякувала викладачам кафедри гуманітарної підготовки ДонНАБА за організацію і проведення міжвишівської зустрічі, доповідачам – за цікаві й змістовні розвідки та висловила свої сподівання на тривалу плідну співпрацю.

Віта Григор’єва, доктор філософії з професійної освіти, доцент кафедри професійної освіти в сфері технологій та дизайну наголосила на тому, що такі виховні заходи надзвичайно потрібні для національно-патріотичного виховання нашої молоді.

Дякуємо нашим героїчним співвітчизникам, котрі тримають небо над вільним світом. Дякуємо кожному, хто веде цю боротьбу, хто власними вчинками будує вільну Україну. Переможемо! Слава Україні!

02.10.2023