КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ВИЇЗДНЕ ЗАСІДАННЯ НАУКОВОГО ГУРТКА «ДИЗАЙНЕРСЬКІ, ЕСТЕТИЧНІ ТА КУЛЬТУРОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ ГРАФІКИ У СУЧАСНОМУ ДИЗАЙНІ»

27 вересня 2023 року відбулося виїздне засідання наукового гуртка кафедри графічного дизайну КНУТД «Дизайнерські, естетичні та культурологічні аспекти графіки у сучасному дизайні» з теми: «Інфографіка у сучасному середовищі». Учасниками наукового гуртка є здобувачі вищої освіти освітньо-професійної програми «Графічний дизайн» та «Дизайн(за видами)» бакалаврського та магістерського рівнів.

Керівник гуртка, Олександра Колісник, доктор філософських наук, професор, професор кафедри графічного дизайну КНУТД ознайомила студентів із новітніми тенденціями інфографіки на платформі Національного музею «Київська картинна галерея», на виставці проєктів студентів НАОМА «Знаковий Київ».

 

 

Учасники наукового гуртка студенти магістри та бакалаври кафедри графічного дизайну

 

Під час засідання керівником гуртка було акцентовано увагу на важливості використання інноваційних, високо професійних творчих ідей для створення графічних знаків та символів сучасної інфографіки міста. Керівником підкреслена вагомість креативних нестандартних рішень, які дозволяють подолати неактуальне наразі стандартизоване сприйняття реальності й розширювати межі творчого пошуку ефективної інфографіки яка відповідає потребам багатомірного сучасного міста.

Учасники гуртка ділилися думками щодо використання інновативної інфографіки у сучасному місті, способів її подальшого розвитку. Також гуртківці презентували доповіді за темою: «Інфографіка у сучасному середовищі». Зустріч відбулася у дружній атмосфері. Результати обговорень можуть бути використані у теоретичних та практичних дослідженнях гуртківців й у подальших наукових дослідженнях студентів по цій тематиці.

03.10.2023