КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ТЕАТРАЛІЗОВАНА ПОСВЯТА В СТУДЕНТИ ТВОРЧОЇ МАЙСТЕРНІ НАРОДНОГО АРТИСТА УКРАЇНИ ЛЕВА СОМОВА

27 вересня 2023 року в Київському національному університеті технологій та дизайну, у театрально-мистецькому просторі «Ковчег» здобувачі освіти першого курсу спеціальності «Сценічне мистецтво» кафедри сценічного мистецтва і культури пройшли посвяту у студенти КНУТД, а саме – до творчої майстерні народного артиста України Лева Сомова.

В урочистій яскравій події були задіяні всі викладачі та студенти майстерні, а також, звісно, і головні винуватці свята – першокурсники.

Студенти 3-го і 4-го курсів феєрично представили майстерню всім новим здобувачам освіти, їхнім батькам, близьким та друзям. Разом зі своїми майстрами, вони створили справжнє шоу, з танцювальними номерами, вокалом, жартами, акторськими уривками і зуміли відкрити глядачам яскраву душу своєї майстерні.

Творчі майстерні 2-х курсів художніх керівників заслужених артистів України Вʼячеслава Довженка та Олени Лазовіч також взяли участь у цьому дійстві, представивши свої самобутні та неповторні акторські школи.

Та найголовнішими на цьому яскравому святі були студенти 1-го курсу творчої майстерні Лева Сомова. Вони завзято готувалися до цього дня, адже це була їх перша зустріч із глядачем як студентів КНУТД. Вони підготували повноцінну короткометражну виставу, щоб гідно проявити себе перед своїми майбутніми наставниками.

Танцювальний номер першокурсників

У самобутньому творчому прояві першокурсники шукали магічні «Дверцята в професію». Їхній шлях був тернистим і складним, але вони здолали всі перешкоди і досягли мети.

Танець з портретами

Першокурсники присвятили танець усім студентам та викладачам майстерні. Показали на кого вони рівняються і чого прагнуть досягти.

Творче вітання від 3-го курсу творчої майстерні Лева Сомова

Третій курс повідав глядачам, як змінилось їхнє життя після зустрічі з справжніми майстрами – викладачами афедри сценічного мистецтва і культури Валентином Томусяком, Валерією Демченко та Левом Сомовим.

Подяка 3-го курсу майстрам

 

Виступ керівника майстерні Льва Сомова

Художній керівник майстерні – народний артист України Лев Сомов зачарував глядачів грою на віолончелі, виконуючи композицію Сен Санса.

Кожен із майстрів також мав свій номер на сцені мистецького простору «Ковчег», роблячи акцент на всебічному розвитку студентів.

Пісня 4-го курсу творчої майстерні Лева Сомова про їхнє «буремне» життя в «Ковчезі»

 

Світло обов’язково переможе темряву

Здобувачі освіти кафедри сценічного мистецтва і культури ні на мить не забувають, що триває війна, у якій вся Україна б’ється на стороні світла. Тож студенти 4-го курсу створили музично-пластично-літературну композицію, в якій відрефлексували події починаючи з 24.02.2022 р. та гучно заявили про нашу віру в перемогу над темрявою!

Виконання учасниками «Гімну Майстерні»

У фіналі великого дійства відбулося виконання «Гімну Майстерні», одночасно на сцені перебувало 70 людей, декілька поколінь студентів та випускників. Четвертий курс з відкритим серцем прийняв першокурсників у свою родину, посвята у студенти пройшла у дружній та щирій атмосфері.

Ми переконані, що ще не одноразово побачимо неймовірний колектив творчої майстерні народного артиста України Лева Сомова на сцені, тож чекаємо на вас на виставах та показах!

04.10.2023