КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

РЕКТОР КНУТД ІВАН ГРИЩЕНКО ВІДЗНАЧИВ ЛАУРЕАТІВ ПРЕМІЇ ІМЕНІ ЛЕОНІДА ГАВРИША

Вшановуючи пам’ять про колишнього керівника фабрики-лідера українського ринку з виробництва і реалізації класичного чоловічого одягу «Володарка», почесного професора та члена Наглядової ради КНУТД Леоніда Гавриша, 3 жовтня, у день його народження, відзначили лауреатів премії його імені.

Премія імені Леоніда Гавриша була заснована у 2018 році та присуджується творчим діячам за здобутки у різних видах мистецтва і культури. І це не випадково, адже постать Леоніда Гавриша дуже життєво-різнобарвна: філантроп і меценат мистецтв на Вінниччині, Почесний громадянин Вінниці, заслужений працівник промисловості України, почесний доктор Київського Національного університету технології та дизайну, академік Української технологічної академії – і це не єдині життєві та кар’єрні здобутки Леоніда Тарасовича.

У його кабінеті – нині музеї Леоніда Гавриша – нагороду лауреатам премії вручили ректор КНУТД, професор, доктор економічних наук, академік Іван Грищенко та голова Наглядової ради АТ «Володарка», член Наглядової ради КНУТД, син Леоніда Тарасовича Роман Гавриш.

Премії цьогоріч отримали: співробітниця Погребищенського краєзнавчого музею Юлія Коновалова та фотожурналіст Видавничого Дому «Моя Вінниччина», заслужений журналіст України Олександр Гордієвич. Юлія відзначена за творчий доробок у краєзнавстві та етнографії, досягнення в образотворчому мистецтві, Олександр – за створення галереї портретів видатних вінничан та образу в художньому фото мальовничого Поділля.

Ректор КНУТД Іван Грищенко привітав переможців, подякував за їх творчість та побажав наснаги на подальші творчі звершення.

А пам’ять про визначну історичну постать Леоніда Гавриша житиме і надалі, завдяки ініціаторам заснування премії – трудовому колективу швейної фабрики ВАТ «Володарка».

06.10.2023