КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

КОНЦЕРТ «ЗНАЙТИ СЛОВА ДЛЯ МИРУ»

Кафедра філології та перекладу Київського національного університета технологій та дизайну в рамках Тижня іноземних мов «Горизонти перекладу 2023» 28 вересня 2023 року підготовила і провела святковий концерт «Знайти слова для миру». Захід було присвячено Міжнародному дню миру і Міжнародному дню перекладача.

Студенти, викладачі та співробітники університету із задоволенням відвідали це святкове дійство.

Розпочався концерт зі сценічного номеру студентів групи БАМП-22. Постановка мала назву “Жанна д’Арк”. Сучасна інтерпретація персонажу нікого не залишила  байдужим.

Декламуванням власного віршу потішила студентка Цимбалюк Валерія з групи БВУ-23. Її неймовірну поезію переклала англійською мовою і продекламувала студентка групи БДМ1-22 Дар’я Чабанець.

Запальним танцем продовжився концерт у виконанні студенток групи БАМ-22 і БВУ-23.

Виконавиця пісні “All of me” Ольга Залевська з групи БІТ2-23 вразила глядачів своєю чуттєвою композицією.

Наступні учасники концерту розважили шановну публіку музичним номером з назвою “Ladybug”.

Непересічні емоції викликав танцювальний виступ студентів групи БАМП-20. Виконання музичної композиції французькою мовою також, в свою чергу, викликало феєрію вражень.  

Декламування сонетів В. Шекспіра та уривків творів Софокла зі словами Медеї, Дездемони і Олівії студентами групи БАМП-22 запам’ятаються надовго своїм емоційним наповненням і  неперевершеним виконанням англійською мовою.

Декламування віршів Генріха Гейне “Lorelei” і Райнер Марія Рільке “Herbstag” німецькою мовою виконали студентки Ольга і Анастасія з груп БАМ-22 і БЦМ-23.

Свою енергію та харизму додав до концерту доцент кафедри філології та перекладу Дорошенко Володимир Сергійович. Виконання пісень з власного репертуару різними мовами було неочікуваним і феєричним завершенням концерту.

Віддати належне необхідно ведучим концерту Вікторії з групи БДо2-23 і Віктору з групи БАМ-23. Ведучі креативно представляли кожного учасника концерту і неодноразово нагадували про найважливіші речі, які і стали поштовхом для організації концерту “Знайти слова для миру”, а саме  нобхідность миру у світі і важливості знань іноземних мов.

Глядачі отримали незабутні враження від талановитих і  чуттєвих номерів, які підготували наші студенти.

Щиро дякуємо нашим талановитим студентам за такі чудові номери!

06.10.2023