КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

МАЙБУТНІ ДИЗАЙНЕРИ ОДЯГУ НА ВИСТАВЦІ «СТВОРИТИ ФІЛЬМ «ДОВБУШ»»

Здобувачі освіти кафедри мистецтва та дизайну костюма ОП «Дизайн одягу» відвідали експозицію, присвячену історико-пригодницькому фільму «Довбуш», в Національній академії мистецтв України.

На виставці представлена частина реквізиту з фільму «Довбуш», фото та відео процесу зйомок, сотні розкадровок, намальованих художником, ноти народних пісень та тексти до них.

Здобувачі освіти ОП «Дизайн одягу», гр. БДо2-23 на виставці

 

Особливу увагу майбутніх дизайнерів одягу привернули костюми, що були створені для стрічки – це весільні ансамблі Олекси Довбуша та його нареченої, одяг опришків, представників польської шляхти та крилатих гусарів. Загалом на виставці представлено близько 30 костюмів та їхні ескізи.

  

Загалом для фільму було створено понад 300 автентичних образів – одяг гуцулів, гайдуків XVIII століття, комплекти для армії польського гетьмана, польської магнатерії, костюми для міщан і селян різних етнічних груп.

Наші студенти залишили запис у книзі відвідувачів із подякою за можливість відвідати оригінальну виставку та відчути атмосферу чудового українського фільму.

Зважаючи на великий попит та велику кількість відвідувачів, National Academy of Arts of Ukraine знайшла можливість продовжити інтерактивну виставку «Створити фільм “ДОВБУШ”» до 14 жовтня 2023 року.

 

09.10.2023