КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЗАСІДАННЯ НАУКОВОГО ГУРТКА «ТЕКСТИЛЬ В ІНТЕР’ЄРІ ТА МОДІ»

27 вересня 2023 року на кафедрі технології моди у рамках роботи наукового гуртка «Текстиль в інтер’єрі та моді» під керівництвом Людмили Галавської, доктора технічних наук, професора та Тетяни Дзикович, кандидата технічних наук, доцента відбулося чергове засідання з теми «Композиційні особливості та колористичні рішення в інтер’єрі та моді».

Здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, які навчаються за освітньо-професійними програмами «Текстильні технології моди та інтер’єрного простору», та «Індустрія моди» мали можливість поглибити свої знання за обраним фахом, а саме, дізнатися про різноманітні композиційні особливості й правила гармонійного створення виробів для інтер’єрного простору та fashion-індустрії; сучасні колористичні рішення у дизайні текстилю.

 

Здобувачі освіти ознайомилися із парком технологічного обладнання: плоско- та круглов’язальними машинами, панчішними автоматами, що використовується у виробництві трикотажних полотен та виробів для fashion-індустрії та дизайну інтер’єрного простору.

Також здобувачі здобули нові знання за обраним фахом й набули практичного досвіду роботи на промисловому плосков’язальному обладнанні та виготовили авторські зразки трикотажних полотен з кольоровими, рельєфними та ажурними візерунками. Одержані зразки трикотажу на базі пресових та перехресних переплетень нані використовуються у модних колекціях, виробництві сучасного одягу, інтер’єрних композиціях. Студенти також ознайомилися з базовою та сучасною колористичною палітрою трикотажних полотен.

У процесі дискусії члени наукового гуртка обговорили джерела натхнення й технологію виготовлення виробів для створення авторських робіт із текстилю та участь у різноманітних творчих конкурсах.

Творча атмосфера гуртка надихнула учасників до здобуття нових професійних знань та спонукала бажання працювати з текстилем, створювати сучасні ексклюзивні вироби для моди та інтер’єрного простору.

10.10.2023