КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЕКСКУРСІЯ СТУДЕНТІВ КАФЕДРИ ЦИФРОВОГО МИСТЕЦТВА ДО НАЦІОНАЛЬНОГО НАУКОВО-ПРИРОДНИЧОГО МУЗЕЮ НАН УКРАЇНИ

06 жовтня 2023 року здобувачі вищої освіти ОП «Цифрове мистецтво» під керівництвом доцента Інги ЄРМАК та завідувача кафедри цифрового мистецтва Антоніни ДУБРІВНИ відвідали Національний науково-природничий музей НАН України. Колекція музею унікальна, це один із знаних науково-природничих музеїв світу і найбільший природничий музей України. Експозиція охоплює понад 30 тисяч експонатів, що знайомлять з будовою та еволюцією землі, її рослинного і тваринного світів, висвітлюють історію матеріальної культури племен і народів, що населяли територію України.

Це була захоплююча подорож до прадавніх часів, де під час екскурсії здобувачі освіти дізналися багато цікавого про природні явища, історію науки та дослідження науковців. Вони мали можливість побачити різноманітні експозиції, присвячені рослинному світу, мінералам, скам'янілостям, спостерігати особливості еволюції анатомічної будови тварин та людей. Кожен з присутніх зробив низку рисунків, щоб використати їх у власній творчій роботі.

 

Ця екскурсія була корисною для студентів з декількох причин. По-перше, вона сприяла поглибленню їхніх знань про природу, науку, історію відкриттів, допомогла зібрати візуальний матеріал для подальших розробок у творчій діяльності. По-друге, вона надала можливість побачити реальні наукові дослідження та їхні результати, що може бути надзвичайно натхненним для майбутніх фахівців в галузі цифрового виробництва. По-третє, огляд експонатів і спілкування із співробітниками музею дозволило студентам покращити свої навички сприйняття та аналізу інформації.

 

Відвідування Національного науково-природничого музею НАН України було важливим досвідом для студентів, який сприятиме їхньому освітньому та науковому розвитку.

Шануймо, досліджуємо, зберігаймо славу України!

11.10.2023