КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЗУСТРІЧ СТУДЕНТІВ КАФЕДРИ ТЕХНОЛОГІЇ МОДИ З РЕЖИСЕРОМ ІСТОРИЧНО-ПРИГОДНИЦЬКОГО ФІЛЬМУ «ДОВБУШ» ОЛЕСЕМ САНІНИМ

26 вересня 2023 року здобувачі вищої освіти кафедри технології моди факультету мистецтв і моди КНУТД першого (бакалаврського) рівня освітніх програм «Індустрія моди», «Комп'ютерний дизайн індустрії моди» та «Текстильні технології моди та інтер'єрного простору» та другого (магістерського) рівня освітньої програми «Індустрія моди» під керівництвом Ольги Гараніної, завідувачки кафедри технології моди (ТМ), кураторів академічних груп кафедри Антоніни Бабич, Вікторії Кернеш, Наталії Борщевської відвідали виставковий проєкт «Створити фільм Довбуш» у Національній академії мистецтв України.

В умовах експозиції виставки студенти ознайомилися з особливостями створення фільму «Довбуш» і отримали унікальну можливість особисто поспілкуватись з автором проєкту, режисером Олесем Саніним, послухати мелодійні звуки трембіти в авторському виконанні метра та побачити відтворені знімальною групою проєкту за унікальними стародавніми технологіями історичні костюми, занурилися в реальний світ історичних подій та мистецтва.

 

 

Важко переоцінити значення творчості Олеся Саніна для українського кінематографа і майбутніх поколінь українців. Він є яскравим представником нації, майстром своєї справи, митцем, режисером, оператором, актором, скульптором, музикантом, відкритою і цікавою у спілкуванні людиною. Любов до України, її народу та історії поколінь дає наснагу талановитому режисерові створювати яскраві і фантастично реалістичні образи, відтворювати цікаві картини історичних подій, натхненні національним колоритом, природою та традиціями багатьох поколінь українського народу.

 

  

 

 

Для студентів кафедри технології моди ця зустріч є важливою частиною мистецької освіти, основою сприйняття світу та бачення успішної реалізації професії в житті.

Під час зустрічі з режисером Олесем Саніним та огляду експозиції історичних костюмів здобувачі освіти аналізували ескізи, конструкції виробів одягу, взуття та аксесуарів, матеріали, палітру кольорів, національну символіку у вишивці, орнаментах, кованих аксесуарах.

Експозиція виставки та зустріч із режисером фільму «Довбуш» стала джерелом натхнення та творчих ідей для власних майбутніх проєктів молоді щодо створення історичного костюма або його стилізації, використання національних мотивів.

Безумовно, студенти отримали незабутні враження від виставки, поглибили свої знання щодо розуміння мистецької та історичної спадщини.

Зустріч була цікавою і змістовною. Щиро вдячні Олесю Саніну та його творчій групі за можливість зануритись в минуле і відчути неповторну красу, справжню міць і нескореність українського народу від минулих часів і до тепер.

Слава Україні! Слава її Героям! Слава Нації!

12.10.2023