КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Бабин Яр – трагедія всього людства

В рамках патріотичного виховання, 12 жовтня студенти першого, другого та четвертих курсів кафедри туризму та готельно-ресторанного бізнесу Київського національного університету технологій та дизайну відвідали Національний  історико-меморіальний заповідник "Бабин Яр".

Формат заходу виявився доволі незвичайним та цікавим. Спочатку,  студенти відвідали мультимедійну документальну експозицію, присвячену 82 роковинам трагедії  Бабиного Яру – "Дзеркала смерті", після чого, організатори, в особі Віталія Нахмановича, запросили здобувачів вищої освіти долучитися до дискусії.  Основним питанням стало – "навіщо пам'ятати?" Після дискусії, студенти, разом з заслуженим працівником культури України,  Андрієм Ткачуком, оглянули відомі локації  заповідника: Дзеркальне поле, Кристалічну стіну плачу, єдиний в світі пам'ятник ромам.

 

Надзвичайно інформативні та вражаючі факти про страшну трагедію, яка виходить за межі людського розуміння настільки вразили студентство, що на їх очах наверталися сльози… Однак, ще страшніше те, що ХХІ столітті українці стають свідками аналогічних катівень на деокупованих територіях, влаштованих росіянами.

  

Єдине, що ми можемо зробити для тих, кого вже немає – докласти максимум зусиль, щоб подібне ніколи не повторилося!

13.10.2023