КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

РОЗШИРЕННЯ СПІВРОБІТНИЦТВА КНУТД З ЛІДЕРОМ ФАРМАЦЕВТИЧНОЇ ГАЛУЗІ АТ «ФАРМАК»

12 жовтня 2023 року відбулася зустріч Івана Грищенка, ректора Київського національного університету технологій та дизайну (КНУТД), академіка НАПН України з Григорієм Костюком, членом Наглядової ради АТ «Фармак» щодо розширення співробітництва в сфері розробки та досліджень лікарських засобів. На зустрічі також були присутні Тетяна Деркач д. пед. н., професор, декан факультету хімічних та біофармацевтичних технологій, Владислав Страшний, д. фарм. н., професор, завідувач кафедри промислової фармації КНУТД.

Під час зустрічі ректор запросив почесного гостя ознайомитися з матеріально-технічною базою та науково-дослідним потенціалом університету та з гордістю продемонстрував навчальні приміщення кафедри промислової фармації, які оснащені сучасним аналітичним та технологічним обладнанням. Особливу увагу викликала навчально-наукова лабораторія молекулярної фармакології, хемогеноміки та біогеронтології (ННЛ МФХБ) КНУТД (науковий керівник Володимир Бессарабов, д. тех. н., професор), до розвитку якої долучилося АТ «Фармак», адже неодноразово надавало спонсорську допомогу, а саме цінне дослідницьке обладнання, реактиви та лабораторні меблі.

Іван Михайлович, керівництво факультету та кафедри щиро подякували гостю за співпрацю. Григорій Костюк відзначив важливість функціонування такої інноваційної лабораторії в університеті та побажав студентам та науковцям, які працюють у ННЛ МФХБ, успіху та нових досягнень у галузі промислової фармації.

Іван Грищенко також наголосив, що вже понад 10 років триває плідна співпраця університету та лідера фармацевтичного ринку України АТ «Фармак» у численних спільних освітніх та наукових проєктах. Десятки спеціалістів і магістрів, які пройшли підготовку на кафедрі промислової фармації КНУТД, з успіхом працюють на виробничих ділянках компанії і вже зарекомендували себе якнайкраще. До того ж, чимало фахівців АТ «Фармак» навчаються та виконують наукові дослідження в аспірантурі КНУТД.

Крім того, у цьому році співробітництво підприємства та університету значною мірою розширилося завдяки нового формату соціального партнерства – Іменному стипендіальному проєкту. Компанія провела конкурсний відбір з-поміж магістрів кафедри, які навчаються за освітньо-професійною програмою «Промислова фармація» та обрала переможця для виплати стипендії. Щиро переконані, що такі інвестиції створюють важливу підтримку студентської молоді у такі нелегкі для усієї країни часи та сприяють розвитку висококваліфікованих фахівців.

У подальшому традиційну взаємодію університету та АТ «Фармак» планується значно розширити. У рамках цієї зустрічі було обговорено можливість відкриття першого освітньо-наукового Hub АТ «Фармак» у КНУТД за напрямом інноваційної фармацевтики. Таке партнерство безумовно корисне для науково-освітньої сфери та сприятиме розвитку фармацевтичної науки та практики в Україні.

Ми щиро вдячні нашому партнеру АТ «Фармак» за підтримку і плідну співпрацю та чекаємо на нові зустрічі!

14.10.2023