КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ВІДВІДУВАННЯ МУЗЕЮ УКРАЇНСЬКОЇ ДІАСПОРИ ЗДОБУВАЧАМИ ВИЩОЇ ОСВІТИ КАФЕДРИ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТА КОМП’ЮТЕРНИХ ТЕХНОЛОГІЙ

11 жовтня 2023 року в рамках виховного заходу здобувачі вищої освіти кафедри інформаційних та комп’ютерних технологій факультету мехатроніки та комп’ютерних технологій на чолі з доцентом кафедри Антоніною ВОЛІВАЧ відвідали музей української діаспори – виставку «Наш Сікорський».

Метою екскурсії було ознайомлення здобувачів вищої освіти з життєвим і науковим шляхом видатного українського авіаконструктора Ігоря Сікорського, його внеском у розвиток науки та української діаспори.

В ході екскурсії здобувачі вищої освіти отримали багато цікавої й захоплюючої інформації про наукову діяльність Сікорського та його внесок в авіаконструювання. Ознайомились з унікальними експонатами, рідкісними фотографіями родини Сікорського, архівними документами, американськими й французькими плакатами на авіатематику, з моделями літальних апаратів (відтворених для музею найкращими авіамоделістами), зокрема з моделлю першого гелікоптера Н-2 та моделлю літака БІС-2, що зберігаються в музеї. Також переглянули короткометражний фільм англійською мовою з субтитрами, озвучений (за кадром) самим Ігорем Сікорським.

Відвідування музею української діаспори покращило розуміння здобувачами вищої освіти наукової діяльності Ігоря Сікорського, його суттєвого внеску в галузі авіаконструювання. Ця подія збільшила зацікавленість у важливості внеску українських вчених у світовий контекст та у контексті української діаспори.

По закінченню екскурсії студенти мали можливість задавати запитання, висловлювати свої думки та обмінюватися враженнями.

 

Щиро дякуємо працівникам музею за цікаву подорож в наукове минуле.

14.10.2023