КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ВІДБУВСЯ КРУГЛИЙ СТІЛ СТЕЙКХОЛДЕРІВ ОП «ГРАФІЧНИЙ ДИЗАЙН»

11 жовтня 2023 року на кафедрі графічного дизайну відбувся круглий стіл науково-педагогічних працівників, стейкхолдерів ОП «Графічний дизайн» з теми «Змістовне наповнення освітніх компонентів ОП «Графічний дизайн» згідно зі стандартом спеціальності 022 «Дизайн»».

У рамках круглого столу науково-педагогічні працівники кафедри графічного дизайну та Євген Гула, завідувач кафедри, професор; Наталія Чупріна, гарант ОП «Графічний дизайн», доктор мистецвознавства, професор; Калина Пашкевич, т. в. о. декана факультету дизайну, доктор технічних наук, професор обговорили наповнення і теми освітніх компонентів ОП «Графічний дизайн» першого  (бакалаврського) рівня вищої освіти.

А саме, було обговорено теми і зміст дисциплін «Проєктування об’єктів графічного дизайну», «Комплексне дизайн-проєктування», «Дизайн-графіка» та перерозподілено деякі з них за різними освітніми компонентами з метою всебічного розкриття професійних питань та проєктних практик.

Святослав Подлевський, доцент кафедри графічного дизайну запропонував підсилити набуття теоретичних знань студентів з дисциплін «Історія мистецтва та дизайну», «Проєктування об’єктів графічного дизайну» за рахунок інтерактивного ознайомлення здобувачів освіти із сучасними напрямами мистецтва та графічного дизайну, з виставковими експозиціями та творчими здобутками українських дизайнерів-графіків для подальшого аналізу та творчої трансформації у розробках здобувачів освіти.

Олександра Колісник, доктор філософських наук, професор, запропонувала зробити акцент на практичній складовій таких дисциплін як «Пошукове макетування», «Фірмовий стиль» та «Шрифти і типографіка» та узгодити тематики цих дисциплін із завданнями навчальної та виробничої практик здобувачів освіти.

Наталія Чупріна, гарант ОП «Графічний дизайн» розповіла про вимоги до оформлення силабусів та робочих програм дисциплін та наголосила на необхідності опису усіх критеріїв оцінювання робіт студентів. Також було обговорено змістовне наповнення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти та практичної підготовки як необхідної складової підготовки фахівців у сфері графічного дизайну.

14.10.2023